restaurant belgië

Zomers stoofpotje van kip

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
21 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
ZOMERS STOOFPOTJE VAN KIP
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Smaak: Hartig
Techniek: Stoven
Soort gerecht: Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 personen
400 gram stukjes gemarineerde kipfilet
3 eetlepel olijfolie
250 gram wortelballetjes
100 gram peultjes
1 bosje gesneden lente-uitjes
450 gram voorgekookte krieltjes
2 eetlepels Provençaalse kruiden
2 dl witte wijn


Bereidingswijze
Bak op hoog vuur de kipfilet in de olie. Voeg de wortel, peultjes, lente-uitjes en krieltjes toe. Bestrooi met de kruiden en blus af met de witte wijn.

Laat nog 5 minuten pruttelen.

Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

DE MOSSEL De mossel is het meest bekende en geliefde schelpdier. Hij behoort tot de bivalven of tweekleppigen. Dat wil zeggen dat deze schelpdieren omsloten worden door twee scharnierende kleppen.

Dit artikel lezen

LE CHAR D’OR Ofschoon het bier rustig blijft vloeien in Le Char d’Or , de gouden koets, spreekt het etablissement sinds kort ook een andere doelgroep aan, nl deze van de carnivoren, de vleesliefhebbers. Le Char d’Or wordt immers een van de absolute uithangborden van het concept Brussels grill. Zijn createur Lucien Nataf, die het concept in de States ontdekte, heeft reeds 4 etablissementen op vooraanstaande locaties in Brussel, maar wil met Le Char d’Or uitdrukkelijk de kwaliteit en voedingswaarde van het vlees in de kijker stellen.

Dit artikel lezen

POTJESVLEES Potjesvlees, bier en het rode runderras zijn op weg naar een Europees label . Het Vlaamse label STREEKPRODUCT.BE vormt voor enkele producten een opstap naar een Europese erkenning. Zo ook drie West-Vlaamse specialiteiten die in de kijker stonden tijdens de streekproductenmarkt in Oostende. Potjesvlees uit de Westhoek staat al het verst in de erkenningsprocedure.

Dit artikel lezen

 ’T ZILTE: CULINAIR VUURWERK EN UNIEKE TOPWIJNEN Een klassieke vorming, gecombineerd met de meest moderne keukentechnieken kan onverwacht voor culinair vuurwerk zorgen. Het beste bewijs is ongetwijfeld Viki Geunes die met zijn restaurant ’t Zilte , eerst in Mol en nu in het MAS in Antwerpen spetterende creaties bereidt. De combinatie van zijn gerechten met de wijnen van het huis Bernard Magrez zorgt andermaal voor een waterval van smaken en inventiviteit.

Dit artikel lezen

VITTEL START EEN GROOTSCHALIG HERBOSSINGSPROGRAMMA Vittel, het emblematisch merk van de groep Nestlé waters, was zich al zeer vroeg bewust van de impact van zijn activiteit op het milieu. Al bijna 20 jaar neemt het merk zijn verantwoordelijkheid op en onderneemt actie om zijn milieuvoetafdruk te verminderen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals