restaurant belgië

Vegetarische moussaka met aubergine

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
17 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
VEGETARISCHE MOUSSAKA MET AUBERGINE
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Vegetarische keuken
Smaak:
Hartig

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vaste aardappel
75 g margarine
75 g bloem
700 ml sojamelk of gewone
olijfolie
500 g seitan (- of tofugehakt)
1 ui (fijngesneden)
3 teentjes look (fijngesneden)
6 verse tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten (in blokjes))
3 middelgrote Aubergines (in dunne schijfjes)
nootmuskaat of diepvries gegrilde aubergines
1 tl oregano

Bereidingswijze
Bereidingswijze

Warm de over voor op 180°C en kook de aardappelen beetgaar.

Maak de bechamelsaus: laat de margarine smelten en klop er de bloem door. Giet hier geleidelijk aan en onder voortdurend roeren de sojamelk bij tot je een gladde, stevige saus bekomt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat even doorkoken.

Maak ondertussen de tomatensaus: stoof de uien aan in wat olijfolie, samen met de look, oregano en het gehakt. Giet de stukjes tomaat erbij en laat alles goed doorkoken.

Gril de aubergine in de oven of bak ze langs beide kanten gaar in een pan met wat olijfolie. Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm.

Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aubergine, een laagje aardappel en giet er een laagje tomatensaus over. Herhaal dit nogmaals. Leg op de tomatensaus nog een laagje aubergines en eindig met een laag bechamelsaus. Plaats de moussaka 15 minuten in de oven.


Bron
www.evavzw.be

© Smulweb.nl
Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

CHAMPAGNE DE ROVAL: Maison De Roval streeft ernaar uitsluitend champagnes van uitzonderlijke kwaliteit te maken doorheen een gamma van Cuvées Spéciales. Het vernieuwende merk nestelt zich tussen de grootse champagnes met oog voor schoonheid en kunst. De uitzondering is zijn regel, de excellentie zijn passie, de elegantie zijn ideaal en de creativiteit zijn kracht.

Dit artikel lezen

TAGLIATELLI MET ZALM
Vegetarisch
Hoeveelheid: 4 personen
Bereiding: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten


Ingrediënten:


500 gram tagliatelli
500 gram gepelde tomaten
450 gram zalm in blik
2 soeplepels olijfolie
2 teentjes knoflook

Dit artikel lezen

SEAFOOD PRIX D'ELITE 2012 Kaviari en Prins & Dingemanse hebben de hoofdprijzen gewonnen op de 12e jaarlijkse Seafood Prix d’Elite productwedstrijd op de European Seafood Exposition. Het bedrijf Kaviari uit Parijs, kreeg de prijs voor beste retailproduct met zijn En K de Caviar®. Het product is speciaal ontworpen om de consument nieuwe mogelijkheden te doen ontdekken om kaviaar te eten...

Dit artikel lezen

MOSSELSEIZOEN VROEG VAN START... ...met logistieke uitdaging

In het Zeeuwse Yerseke ging het mosselseizoen van start. De start is uitzonderlijk vroeg en vormt dit jaar een logistieke uitdaging. Dankzij gezamenlijke inspanningen van kwekers en handelaren zijn vanaf nu voldoende mosselen beschikbaar voor de liefhebbers.

Dit artikel lezen

DEN GOUDEN HARYNCK Hartje Brugge puilt uit van historische panden, geschiedkundige anekdotes en tal van klassieke verwijzingen naar het Venetië van het Noorden van weleer. Restaurant Den Gouden Harynck mag je zonder overdrijven als een van deze klassiekers beschouwen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals