restaurant belgië

Vegetarische moussaka met aubergine

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
VEGETARISCHE MOUSSAKA MET AUBERGINE
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Vegetarische keuken
Smaak:
Hartig

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vaste aardappel
75 g margarine
75 g bloem
700 ml sojamelk of gewone
olijfolie
500 g seitan (- of tofugehakt)
1 ui (fijngesneden)
3 teentjes look (fijngesneden)
6 verse tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten (in blokjes))
3 middelgrote Aubergines (in dunne schijfjes)
nootmuskaat of diepvries gegrilde aubergines
1 tl oregano

Bereidingswijze
Bereidingswijze

Warm de over voor op 180°C en kook de aardappelen beetgaar.

Maak de bechamelsaus: laat de margarine smelten en klop er de bloem door. Giet hier geleidelijk aan en onder voortdurend roeren de sojamelk bij tot je een gladde, stevige saus bekomt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat even doorkoken.

Maak ondertussen de tomatensaus: stoof de uien aan in wat olijfolie, samen met de look, oregano en het gehakt. Giet de stukjes tomaat erbij en laat alles goed doorkoken.

Gril de aubergine in de oven of bak ze langs beide kanten gaar in een pan met wat olijfolie. Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm.

Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aubergine, een laagje aardappel en giet er een laagje tomatensaus over. Herhaal dit nogmaals. Leg op de tomatensaus nog een laagje aubergines en eindig met een laag bechamelsaus. Plaats de moussaka 15 minuten in de oven.


Bron
www.evavzw.be

© Smulweb.nl
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
D'Artagnan in 3000 -Leuven
Weinebrugge in 8200 -Brugge
My-Taï in 1970 -Brussel
Le Max in 1030 -Brussel
SOFITEL BRUSSELS “EUROPE” EN “LE LOUISE De kwalitatie gastronomische producten staan deze maand in de schijnwerpers in de Sofitel-hotels van Brussel! De chefs stellen volgens hun smaak en creativiteit een menu samen met vier Canadese producten met wereldfaam: kreeft, rund, bizon en zwarte kabeljauw (“sablefish”).

Dit artikel lezen

RESTAURANT GUSTAVINO FIRENZE Het Italiaanse Firenze is niet alleen een stad die overloopt van monumenten en kunstwerken, maar biedt naast de beroemde Ponte Vecchio, als centrum van de regio Toscane, een enorm rijke culinaire traditie.
Een van de bijzonder typische restaurants in hartje Firenze is ongetwijfeld het restaurant Gustavino, eigendom van de familie Guarnieri die eveneens eigenaar is van het wijngoed Lanciola.

Dit artikel lezen

TRAITEURSZAAK “THE FOODVILLAGE” VERWENT HARDWERKENDE FOODIES The Foodvillage is eigenlijk ontstaan uit de liefde voor lekker eten en het besef dat zelf koken of op restaurant gaan niet altijd tot de opties behoren van hardwerkende en drukbezette liefhebbers van lekker eten. De oprichters Luc en Sandro willen van The Foodvillage de comfort foodstore maken voor liefhebbers van verse producten en heerlijke gerechten, waarbij kwaliteit en betaalbaarheid centraal staan.

Dit artikel lezen

PROEF BRUSSEL De vierde editie van de week van de smaak “Proef Brussel” loopt dit jaar van 19 tot 25 september en is andermaal een initiatief van de vzw Karikol, het Brusselse Slow Food Convivium.
‘Proef Brussel’ voert de belangstellenden dit jaar van de boerderij naar de tafel en nodigt iedereen uit om de rijkdommen van het gewest te ontdekken. In slow food-restaurants wordt voeding een verhaal, een gezicht, een nobele zaak, krijgt ze tal van bijzondere smaken en is een absoluut ijkpunt.

Dit artikel lezen

NERONE, KEIZERLIJKE ROOTS Dit Italiaanse restaurant aan het Dapperheidsplein in Anderlecht, voert met enige trots de keizerlijke roots van het oude Italië ten tonele. De uitbaters van Italiaanse afkomst hebben dit oorspronkelijk familierestaurant, de voorbije jaren een nog duidelijker zuiders tintje meegegeven.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals