restaurant belgië

Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
16 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
THAISE MOSSELEN MET PEPER, KORIANDER EN CITROENGRAS
Recept chef-kok D.P. Arkenbout - De Vluchthaven in Bruinisse

Dit restaurant ligt direct aan de Oosterschelde, in het voormalige veerhuis van de pont Anna Jacobapolder-Zijpe. Chef-kok D. P. Arkenbout kookt met verse ingrediŽnten en waarachtige producten, liefst van biologische oorsprong.

De keuken van Brasserie De vluchthaven is geÔnspireerd op al het moois dat Zeeland biedt. De nadruk ligt op vis, schaal- en schelpdieren, het restaurant heeft zelfs een eigen bun voor o.m. de Oosterscheldekreeft. De bijzondere ligging met een terras aan het water geeft genieten een extra dimensie. De Vluchthaven werd beloond met een BiB gourmand.

Recept Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras
Benodigdheden voor vier personen
4 kg verse mosselen, 3 verse rode pepers zonder zaad en fijngehakt, 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt, 4 tenen knoflook, fijngehakt, 1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren, 100 gr verse gember, geschild en fijngehakt, 10 limoenblaadjes, 3 limoenen, uitgeperst, 11/2 dl sesamolie zonder kleur en 10 cl vissaus (Nam Pla)

Bereiding
Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie in de wok en verwarm deze. voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en bak dit even aan. voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen. Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om. serveer ze met veel korianderblad.

Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.

Brasserie de Vluchthaven - Zijpe 1 - 4311 RK Bruinisse
t 31-111- 481228 - www.devluchthaven.nl
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

JUPILER FORCE... ...eerste gebrouwen frisdrank voor mannen.
Jupiler lanceerde zopas zijn meest recente innovatie en een primeur voor het merk: Jupiler Force, een natuurlijk gebrouwen frisdrank, dus zonder alcohol, speciaal ontwikkeld voor mannen. Jupiler Force is geen bier, maar bouwt voort op de twee grootste sterktes van Jupiler: de traditie en het vakmanschap van het brouwen en de wetenschap van wat mannen willen. Jupiler Force speelt in op de behoefte aan een smaakvolle verfrissing, ook wanneer men geen alcohol wil of kan drinken.

Dit artikel lezen

NIEUWE VETTE MAATJES Bij de start van het haringseizoen op 6 juni in Scheveningen bleek de maatjesharing van goede kwaliteit te zijn. De haringaanvoer kwam deze week goed op gang en dankzij het mooie weer was er voldoende voedsel aanwezig waardoor de haring uitstekend kon gedijen.

Dit artikel lezen


Express
Hoeveelheid: 2 personen
Bereiding: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten

IngrediŽnten:


300 gram gepelde scampi
1 tomaat
4 soeplepels light room
1 soeplepel boter
1 teentje knoflook
1 takje peterselie

Dit artikel lezen

GARNAALSALADE MET GROENE BOONTJES EN GEMBERKOEKJE
IngrediŽnten
- 500 g grijze garnalen
- 250 g fijne groene boontjes van Iglo
- 1 gepelde en ontpitte tornaat
- 2 hard gekookte eieren
- 1 potje bieslook
- 1 appel
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel opgeklopte room
- 1 scheu...

Dit artikel lezen

NIEUWE TRADITIONELE VLAAMSE STREEKPRODUCTEN De Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten, die drie maal per jaar de erkenningsaanvragen doorneemt, erkende vier nieuwe traditionel streekproducten. Het natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen, Kempense koffie, Moese patat en Belgische Elixir mogen voortaan het Vlaams erkenningslabel dragen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals