restaurant belgië

Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
19 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
THAISE MOSSELEN MET PEPER, KORIANDER EN CITROENGRAS
Recept chef-kok D.P. Arkenbout - De Vluchthaven in Bruinisse

Dit restaurant ligt direct aan de Oosterschelde, in het voormalige veerhuis van de pont Anna Jacobapolder-Zijpe. Chef-kok D. P. Arkenbout kookt met verse ingrediënten en waarachtige producten, liefst van biologische oorsprong.

De keuken van Brasserie De vluchthaven is geïnspireerd op al het moois dat Zeeland biedt. De nadruk ligt op vis, schaal- en schelpdieren, het restaurant heeft zelfs een eigen bun voor o.m. de Oosterscheldekreeft. De bijzondere ligging met een terras aan het water geeft genieten een extra dimensie. De Vluchthaven werd beloond met een BiB gourmand.

Recept Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras
Benodigdheden voor vier personen
4 kg verse mosselen, 3 verse rode pepers zonder zaad en fijngehakt, 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt, 4 tenen knoflook, fijngehakt, 1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren, 100 gr verse gember, geschild en fijngehakt, 10 limoenblaadjes, 3 limoenen, uitgeperst, 11/2 dl sesamolie zonder kleur en 10 cl vissaus (Nam Pla)

Bereiding
Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie in de wok en verwarm deze. voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en bak dit even aan. voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen. Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om. serveer ze met veel korianderblad.

Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.

Brasserie de Vluchthaven - Zijpe 1 - 4311 RK Bruinisse
t 31-111- 481228 - www.devluchthaven.nl
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

UGO: SUBTIELE SMAAKASSOCIATIES Weggemoffeld in de stofferige omgeving van La Louvière zorgt restaurant Ugo voor een uitgesproken lichtpunt. Achter een nette, fleurige façade openbaart zich een verrassend frisse maar vooral degustatief lekkere keuken.

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

RESTAURANT SIGAAR WINKSELE: Zowat gelijktijdig met de vernieuwing van de Brusselse steenweg, onderging ook Café Sigaar in Winksele een volledige renovatie. Het café-snackbar werd grondig vernieuwd, kreeg een aantrekkelijk interieur mee en werd omgevormd tot een volwaardig restaurant .

Dit artikel lezen

COLRUYT-KLANTEN STELLEN 30STE COLRUYT-KOOKBOEK SAMEN Al 30 jaar lang inspireert Colruyt zijn klanten ook met recepten en kookboeken, waarvan er al 3,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Voor de 30ste verjaardag van Lekker Koken, de culinaire tak van Colruyt, liet de retailer zijn klanten aan het woord. Hun 350 favoriete Colruyt-recepten werden gebundeld in 1 kookboek, het 30ste in de Colruyt-collectie.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals