restaurant belgië

Sweet chilireepjes met spinazie en noedels

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
21 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
SWEET CHILIREEPJES MET SPINAZIE EN NOEDELS
4 personen – 10 à 20 min. - Eenvoudig

Ingrediënten:
• 300 g spinazie
• ketjap manis
• 20 g bieslook fijngeknipt
• 10 eetlepels sweet chilisaus
• 2 teentjes knoflook gepeld en in plakjes
• 5 eetlepels wokolie
• 320 g biologische, vegetarische roerbakreepjes
• 300 g uienringen
• 250 g eiermie


Berieding:
1. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de mie af en laat goed uitlekken.
2. Verhit ondertussen 2 eetlepels wokolie in een wok en roerbak hierin de oosterse reepjes met de ui 5 minuten. Voeg naar smaak 8t to 10 eetlepels sweet chilisaus toe en warm alles goed door.
3. Verhit 2 eetlepels wokolie in een hapjespan en roerbak hierin de knoflook 3 minuten. Schep de helft van de knoflook uit de pan en voeg de spinazie toe. Roerbak enkele minuten tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met een scheutje ketjap.
4. Meng de warme eiermie met de achtergehouden plakjes knoflook, de bieslook en een halve eetlepel wokolie.
5. Verdeel de mie over vier borden, schep de sweet chilireepjes erop en de geroerbakte spinazie ernaast.

Tip
Voeg aan de spinazie nog 3 eetlepels fijngeknipte koriander toe.
Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

TARBOT MET CHAMPAGNE IN PAPILLOT Een zeer fijne bereiding van zachte tarbotfilet met een julienne van groenten en een romige saus op basis van champagne !Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Bereidingstijd : 30 min – kooktijd : 15 min


Ingredienten Vo...

Dit artikel lezen

AL MANDALOUN … AANSCHUIVEN AAN ERETAFEL Een Libanese traditie wil dat gasten een plaatsje aan de eretafel wordt aangeboden bij elke familiale of feestmaaltijd. Deze tafel staat steeds gedekt in Al Mandaloun , de meest feestelijke en intieme ruimte van elke woning.

Dit artikel lezen

ZEEUWSE CALAMARIS “Zeeuwse Zilte Zaligheden” is dankzij de inspanning van velen een Zeeland overstijgend begrip geworden. Goed voor de toegenomen populariteit van de oesters, mossels, Oosterscheldekreeften, lamsoor en zeekraal. Stuk voor stuk producten die vaak en tot genoegen van velen letterlijk en figuurlijk op de kaart staan.
Een heus nieuw Zeeuws product is de Zeeuwse calamaris. Een Zeeuws product dat gevangen wordt in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer en dat, professioneel bereid, een delicatesse is.

Dit artikel lezen

VLAAMSE GEDROOGDE HESP In de Vlaamse Ardennen specialiseert de slagers familie Van Hoe zich reeds generaties lang in de productie van Vlaamse gedroogde hespen. Deze hespen maakten deel uit van het “kuipvlees” of de gezouten vleeswaren die de grensarbeiders moesten helpen bij hun hard labeur in Wallonië en Noord-Frankrijk.

Dit artikel lezen

LA GASTRONOMIE DU MAYEUR WANZE : Speels en dartel vormt de Mehaigne, een riviertje dat net voor Hoei de Maas induikt, het eilandje Chanteleau, een domein van nagenoeg een hectare, met als enige bewoner het restaurant ‘ La Gastronomie du Mayeur ’. Met de naamgeving brengt Jean-Luc een ode aan zijn grootvader, geruime tijd burgemeester van Wanze.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals