restaurant belgië

Stamppot met prei en noten

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
21 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
STAMPPOT MET PREI EN NOTEN
Stevig, winters stamppotje met prei, paprika en cashewnoten. Lekker vegetarisch en simpel om klaar te maken

Ingrediënten
Porties: 4
• 1 kilo aardappelen
• zeezout en peper, naar smaak
• 750 gr prei
• 1 rode paprika
• 100 ml melk
• olijfolie
• 1 eetlepel kerriepoeder
• 250 gr belegen kaas
• 150 gr cashewnoten
• nootmuskaat, naar smaak
________________________________________
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 30min › Klaar in:40min

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een beetje zout gaar, ong. 20 minuten. Giet af.
2. Maak de prei schoon en snij in ringetjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de prei, paprika en kerriepoeder ongeveer 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Snij de kaas in kleine blokjes. Hak de cashewnoten grof. Verwarm de melk. Stamp de aardappels fijn en voeg de warme melk, peper en nootmuskaat toe. Schep de groenten en de blokjes kaas door de aardappelpuree. Serveer de cashewnoten er los bij.


© allrecipes.nl
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

DE WORTEL De wortel is één van de eerste groentesoorten die we in onze kinderjaren op ons bord kregen. Dit is niet toevallig: wortelen zijn zeer voedzaam en kunnen zowel rauw als gekookt, gestoomd of gestoofd, klein en groot bekoren. De wortelen zoals we die vandaag in de winkel of in de groentetuin terugvinden zijn echter nog relatief nieuw. Het was pas in de tweede helft van de 19de eeuw dat Franse boeren oranje worteltjes kweekten. Voordien waren deze wortelgewassen donkerpaars tot bijna zwart en werden ze vooral gebruikt voor hun geneeskrachtige werking.

Dit artikel lezen

RESTAURANT LINDEKEMALE MOLEN Het restaurant heeft sinds 1970 een onderkomen gevonden in een historisch pand, een oude graanmolen op de Woluwe. Tot de tweede helft van de zeventiende eeuw waren er in Sint-Lambrechts-Woluwe vier molens in gebruik. In de twintigste eeuw moet de graanmolen door de concurrentie van meelfabrieken de meelproductie stopzetten en wordt overgestapt op snuiftabak en cichorei. Het hoofdgebouw wordt in het begin van de 20ste eeuw tot café-melksalon omgevormd.

Dit artikel lezen

L’OLIVIER Na 8 jaar restaurant Ocean in Heist aan Zee hebben Frédéric en Veerle Duez-Teughels dichter bij hun woonplaats een eigen stek gevonden waar ze hun droom kunnen waarmaken. Zij ontvangen hun gasten in een gerenoveerde villa die ze omtoverden tot een gezellig restaurant met dominante tinten van aubergine en chocolade.

Dit artikel lezen

XAVERIUS DIEST: De culinaire vereniging Xaverius vindt voortaan een plaats onder de koepel van het Hof te Rhode van chef-kok Felix Alen. Het culinair cultureel centrum dat zijn activiteiten hoofdzakelijk in het Diestse Begijnhof organiseerde, legt met de nieuwe locatie, meer dan ooit het accent op het educatief aspect. Xaverius wordt een culinair educatief initiatief met o.m. kook-, wijn- en decoratielessen. De promotie voor een betere eetcultuur en de streekproducten blijft van kracht.

Dit artikel lezen

VIN DU JARDIN… ...innoverend niet-alcoholisch alternatief voor wijnen en aperitief

Iedereen die om diverse redenen geen alcohol wil of mag drinken, en die graag gezellig tête-à-tête of in groep geniet op restaurant of bistro, heeft recht op aangepaste drank bij zijn maaltijd of diner. Maar mag het ook nog even lekker, krachtig en foodpairend zijn? Dat was het uitgangspunt van Patrick Tavernier & Sophie Tobback om ‘Vin du Jardin’ te lanceren. Zelf gaan ze graag op restaurant maar ze constateerden proefondervindelijk dat de niet-alcoholische dranken op de kaart, zelfs van toprestaurants, niet krachtig of zuur genoeg zijn van smaak, laat staan in harmonie met de gerechten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals