restaurant belgië

Schelvislever met carpaccio van avocado

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
17 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
SCHELVISLEVER MET CARPACCIO VAN AVOCADO
Voorgerecht 4 personen: 2 avocado’s, 240g IMPERIAL schelvislever, 1 rode in blokjes gesneden paprika , 4 verkruimelde noten, sap van 1 citroen. Vinaigrette: 1 s l. notenolie, 1 s l. olijfolie, 1 k l. balsamico azijn, zout, peper.

Pel de avocado’s, snij ze in de lengte door 2 en haal de pit eruit. Snij fijne plakjes, leg ze in een waaier op de bordjes en overgiet met een beetje citroensap. Leg de stukjes schelvislever in het midden. Strooi over het geheel de blokjes paprika en de stukjes noot en sprenkel daarover de vinaigrette. Peper van de molen.

Suggesties:
- Werk af met beetje “fleur de sel” juist voor het opdienen.
- Vervang de paprika door tomaatblokjes.
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
Le Max in 1030 -Brussel
Weinebrugge in 8200 -Brugge
D'Artagnan in 3000 -Leuven
My-Taï in 1970 -Brussel
HOF TE RHODE- SCHAFFEN: Hof te Rhode organiseert de komende maanden in samenwerking met Xaverius enkele uitzonderlijke activiteiten. Op vrijdag 23 mei krijgt men vanaf 19 uur de kans om samen met familie en vrienden voor één avond in het vel te kruipen van Hercule Poirot. Op het programma staat één van de beruchte ‘moorddiners” van Murder Inc. Hilariteit en spanning verzekerd in combinatie met de geraffineerde keuken van Felix Alen.

Dit artikel lezen

KIP MET NOEDELS, ASPERGES EN PEULTJES Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 20 minuten
Menugang: hoofdgerecht


Ingrediënten
- 300 g hokkiennoedels
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 400 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fij...

Dit artikel lezen

FEESTJAAR VOOR DUMON Visrestaurant Dumon in het Brabantse Wakkerzeel mag kortelings tien kaarsjes uitblazen. Chef Rik Dumon heeft samen met zijn echtgenote en gastvrouw Mieke dit oud hoeventje uitgebouwd tot een rustpunt en gezellig restaurant waar vis het centrale thema vormt op de kaart.

Dit artikel lezen

CAHORS, DE ORIGINELE MALBEC De specifieke Cahorswijnen die sedert hun eigen label in 1971 een enorme groei kenden, en dit tot de aanvang van het huidige Millennium, maar nadien ietwat terugvielen, beleven thans een tweede jeugd.

De slagzin ‘ Cahors is black, Cahors is back, Cahors is Malbec’ gelanceerd door het UIVC, Union Interprofessionnele du Vin de Cahors, werpt duidelijk zijn vruchten af. De vruchtbare gronden waarop deze wijnen worden geteeld, zijn slechts een deelaspect, maar vooral de authenticiteit, zijn smaak en de diepe donkere kleur, vormen de belangrijkste succesaspecten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals