restaurant belgië

Schelvislever met carpaccio van avocado

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
SCHELVISLEVER MET CARPACCIO VAN AVOCADO
Voorgerecht 4 personen: 2 avocado’s, 240g IMPERIAL schelvislever, 1 rode in blokjes gesneden paprika , 4 verkruimelde noten, sap van 1 citroen. Vinaigrette: 1 s l. notenolie, 1 s l. olijfolie, 1 k l. balsamico azijn, zout, peper.

Pel de avocado’s, snij ze in de lengte door 2 en haal de pit eruit. Snij fijne plakjes, leg ze in een waaier op de bordjes en overgiet met een beetje citroensap. Leg de stukjes schelvislever in het midden. Strooi over het geheel de blokjes paprika en de stukjes noot en sprenkel daarover de vinaigrette. Peper van de molen.

Suggesties:
- Werk af met beetje “fleur de sel” juist voor het opdienen.
- Vervang de paprika door tomaatblokjes.
Ontdek: D'ARTAGNANRestaurants in Leuven

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Gevestigd in het zenuwcentrum van de universiteitstad, biedt deze musketiersafspanning een vlotte Franse keuken, maar wel hedendaagse en gul in smaak en hoeveelheid. Keukenchef Ernest Kalse werkt er zonder vangnet, open en bloot in het zicht van iedereen aan tafel. Het kader is modern en werd met smaak en zonder overdaad ingericht. Zeer mooi terras achteraan het gebouw, ver van de drukte en het gewoel van de stad. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de lunch en menu’s. Om zonder meer van te genieten.

RELAIS & CHâTEAUX: ROUTES DU BONHEUR In Autoworld Brussel namen een 60-tal leden van de hotelketen Relais & Châteaux deel aan de tweejaarlijkse promotour die in het voorjaar doorheen Europa wordt georganiseerd. Een succesformule zo bleek na afloop gezien enkele honderden verenigingen en bedrijven tal van informaties en inlichtingen opvroegen.

Dit artikel lezen

GIRBAL, LE SOIN DU VIN: Gasten tonen in het restaurant een groeiende belangstelling voor de verbruikte wijnen. Met de nieuwe wijnkoelers–tafelstandaard moet de restaurateur de fris te drinken wijnen niet langer in een koeler op tafel zetten, maar kan hij de wijn met het etiket als blikvanger, rustig op tafel plaatsen. Het koelement in de rugzijde van de standaard biedt alle garanties voor optimaal wijngenot. De koelelementen zijn trouwens apart te verkrijgen.

Dit artikel lezen

LA CITé DU DRAGON: MENU FILS DU CIEL Het verhaal van het meest emblematische Chinese restaurant in de Europese hoofdstad, begint paradoxaal genoeg in 1950 in de Vietnamese hoofdstad Saigon met de geboorte van de kleine Luc Tu Liem.

La Cité du Dragon is een prachtig restaurant dat de pracht en praal van het Keizerlijk China weerspiegelt. De grote kleurrijke watertuin met aangenaam wandelpad en diverse verrassingen is net als de kooikarpers die onder de dikke glazen salonvloer hun mooiste ornamenten tonen, een aanvullend element.

Dit artikel lezen

CULINAIRE RENTRéE EURO TOQUES Elke culinaire vereniging plant voor de komende maanden een aantal objectieven waarmee men de consument wil verassen. Ook de ruim 200 leden van Euro Toques, een vereniging die indertijd door Pierre Romeyer, ondertussen Baron Romeyer, werd opgericht volgen deze strategie.

Dit artikel lezen

CAHORS, DE ORIGINELE MALBEC De specifieke Cahorswijnen die sedert hun eigen label in 1971 een enorme groei kenden, en dit tot de aanvang van het huidige Millennium, maar nadien ietwat terugvielen, beleven thans een tweede jeugd.

De slagzin ‘ Cahors is black, Cahors is back, Cahors is Malbec’ gelanceerd door het UIVC, Union Interprofessionnele du Vin de Cahors, werpt duidelijk zijn vruchten af. De vruchtbare gronden waarop deze wijnen worden geteeld, zijn slechts een deelaspect, maar vooral de authenticiteit, zijn smaak en de diepe donkere kleur, vormen de belangrijkste succesaspecten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals