restaurant belgië

Salade van gegrilde courgette en avocado

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
19 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
SALADE VAN GEGRILDE COURGETTE EN AVOCADO
Bereidingstijd: 20 minutenAantal personen: 2


Ingrediënten:

Courgette - 1 flinke
Avocado - 1
Ijsbergsla - 100 gram
Pijnboompitten - 15 gram
Geitenkaas - 70 gram
Olijfolie - 2 eetlepels
Balsamicoazijn - 1 eetlepel
Knoflookpoeder - 1 theelepel
Peper -
Zout -Bereidingswijze:

1. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken
2. Bestrijk de plakken met olijfolie en bak ze in een grillpan in 5 minuten gaar, halverwege even omkeren en bestrooien met de knoflookpoeder, peper en het zout (heb je geen grillpan, gebruik dan een koekenpan. De smaak is hetzelfde, je krijgt alleen niet die leuke streepjes op de courgette)
3. Snij intussen de sla in kleine stukjes en verdeel over twee borden
4. Druppel de balsamicoazijn over de sla
5. Snij de avocado in blokjes
6. Rol de courgetteplakken op en leg op de sla (brand je vingers niet!)
7. Verdeel de avocado over de salade, verkruimel de geitenkaas er ook over en strooi de pijnboompitjes
8. Nog even wat peper strooien en klaar is je voedzame salade


Ⓒ www.voedzaamensnel.nl
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

DE NIEUWE GLAZEN FLESSEN VAN BRU LATEN ELKE HORECATAFEL SPRANKELEN Met haar zuivere en slanke lijnen ontplooit Bru nieuwe generatie, een uitgesproken moderne en tijdloze stijl glazen flessen - haar nieuwe design en haar unieke persoonlijkheid: elegant, praktisch en ecologisch. Boven alles vergeet zij haar eigen essentie niet. Haar inhoud blijft van een uitzonderlijke intrinsieke kwaliteit. Ontsproten uit de dieptes van de Ardennen, doet dit mineraalwater, uniek natuurlijk en licht bruisend aan de bron, ons patrimonium alle eer aan, en verrukt het alle gastronomen uit ons land.

Dit artikel lezen

DE JONKMAN Sterrenrestaurant De Jonkman van Filip Claeys, gaat schuil in een mooie villa, ooit het jachthuis van het kasteel Van Male, en ligt net buiten het centrum van Brugge.

Dit artikel lezen

LIERS VLAAIKE KRIJGT EUROPESE BESCHERMING ALS STREEKPRODUCT. Op 6 juli 2010 diende de Orde van het Liers Vlaaike haar aanvraagdossier in voor een Europese erkenning. Drieënhalf jaar later heeft de Europese Commissie haar akkoord gegeven en prijkt het Liers vlaaike op de lijst met Beschermde Geografische Aanduidingen (BGA).

Dit artikel lezen

UGO: SUBTIELE SMAAKASSOCIATIES Weggemoffeld in de stofferige omgeving van La Louvière zorgt restaurant Ugo voor een uitgesproken lichtpunt. Achter een nette, fleurige façade openbaart zich een verrassend frisse maar vooral degustatief lekkere keuken.

Dit artikel lezen

STOEMP MET WITLOOF EN GEHAKTBALLEN Een recept om tijdens de koude wintermaanden klaar te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen)
• 300 gr gemengd gehakt (varken - kalf)
• 4 grote witloofstronken
• 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
• 2 teentjes knoflook
• peper, zout en muskaa...

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals