restaurant belgië

Recept krentenbrood

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
16 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
RECEPT KRENTENBROOD
Ingrediënten van Krentenbrood
500 gram bloem
• 1 zakje gist
• 3 eetlepels bruine suiker
• 1 theelepel kaneel
• mespuntje zout
• 3 eetlepels olijfolie
• kopje melk
• ongeveer 2 deciliter water
• krenten of rozijnen


Bereidingswijze van Krentenbrood Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe de krenten/rozijnen in een bakje met lauw/warm water.
Roer de bloem, gist, suiker en kaneel door elkaar in een kom.
Maak in het midden van de kom een holletje.
Strooi langs de rand het zout.
Doe de melk en de olijfolie in het holletje.
Roer tot het te droog wordt.
Voeg met kleine beetjes het water toe tot het een plakkerig deeg wordt.
Voeg de krenten/rozijnen toe.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
Laat 60 minuten op 50 graden C. rijzen.
Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. af
Afgekoeld het lekkerste.
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

NIEUWE CULINAIRE TREND: PATAPAS Patapas zijn smaakrijke hapjes op basis van aardappelen die verwijzen naar de meer bekende Spaanse tapas. “Ze vormen een subtrend binnen een meer dominante trend waarbij de aandacht voor het verbruik van eenvoudige, herkenbare en waarachtige natuurproducten aanzienlijk is toegenomen,” weet chef Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. Hij serveert sinds kort diverse Patapas als creatieve hapjes bij het aperitief en als extra minigerecht tijdens het menu.

Dit artikel lezen

AL MANDALOUN … AANSCHUIVEN AAN ERETAFEL Een Libanese traditie wil dat gasten een plaatsje aan de eretafel wordt aangeboden bij elke familiale of feestmaaltijd. Deze tafel staat steeds gedekt in Al Mandaloun , de meest feestelijke en intieme ruimte van elke woning.

Dit artikel lezen

MICHELINSTER VOOR RESTAURANT LE SéLYS Door de onverwachte sluiting van L’Hostellerie Lafarque in Pepinster eind december kwam er abrupt een onderbreking in de carrière van sterrenchef Samuel Blanc. Vanaf medio januari komt hij als chefkok van het gastronomisch restaurant "Le Sélys" het culinaire team van het 5* hotel Crowne Plaza hotel Luik versterken en bezorgt aldus het hotel een figuurlijke 6de ster.

Dit artikel lezen

HOSTELLERIE DISPA: Walcourt, een gezellig middeleeuws provinciestadje in de provincie Henegouwen, bekend voor de watervlakten van Eau d’Heure, pronkt met een historische basiliek, maar biedt tevens met de Hostellerie Dispa , een charmante en gezellige pleisterplaats met hoogstaande culinaire verrassingen.

Dit artikel lezen

ERGON: GRIEKS INNOVEREND EN GASTRONOMISCH CONCEPT ERGON vestigde zich, na Griekenland en Londen, op het Belgische culinaire landschap, vlakbij de Europese instituties. ERGON is een innovatief concept dat lounge, proeverijen, restaurant en delicatesse combineert. Het is dè plek om inkopen te doen, te relaxen en de liefde voor de Griekse keuken te (her)ontdekken. ERGON is tegelijkertijd een viering en herontdekking van de Mediterrane culinaire cultuur.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals