restaurant belgië

Raapjes

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
16 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
RAAPJES
voor 2 personen:
500 gr bio-raapjes
beetje bio-boter
½ l bio-bouillon ( bijvoorbeeld gemaakt van runderbouillonblokje van Evernat)
beetje bio-kuzu
beetje bio-mosterd
2 dikke plakken bio-boerenham
beetje bio-bieslook
biokruiden

Schil de raapjes en snij ze in stukjes. Doe de rapenstukjes in een kookpot met een ruime hoeveelheid water en laat 5 min. pruttelen. Giet het water af in een vergiet en laat de raapjes uitlekken.
Neem nu een pan en laat een mootje boter smelten.
Doe er een flinke scheut bouillon bij. Laat alles even koken en doe er dan de mosterd bij.
Goed mengen. Giet er nu de rest van de bouillon bij.
Doe water in een kopje en los er wat kuzu in op.
Bind nu de saus met het “kuzupapje”.
Leg vervolgens de rapenstukjes mee in de pan en stoof ze ongeveer een kwartiertje. Ondertussen heb je tijd om de plakken boerenham in dobbelsteentjes te snijden. Bak de stukjes ham in een aparte pan kort even aan.
Doe nu de gebakken dobbelsteentjes bij de raapjes en laat alles samen nog enkele minuutjes stoven.
Om af te werken doe je er wat gesnipperde bieslook op en kruiden naar keuze.
Gebruik géén zout : de ham is reeds zout genoeg.

Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappelen of binnenkort …. met nieuwe aardappeltjes.

Tip: kies boterraapjes.

Weetje: kuzu is het zetmeel uit de wortel van de kuzuplant Pueraria salvatica en is een uitstekend Japans bindmiddel voor sauzen, soepen, pudding enz.

Wijntip: een stevig rood wijntje zoals Mundo de Yuntero, rosso Roble

® www.BioMarkten.be
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

WITLOOF De geschiedenis van het witloof (of 'witlof' in Nederland) gaat terug tot 1830. Op een eerder toevallige manier ontdekte men in het Brusselse dat chicoreiwortels die lang in een donkere schuur hadden gelegen, scheuten wit loof kregen.

Dit artikel lezen

DELTA AWARDS 2012
Vlaanderen

Gouden Delta : Bartholomeus - Knokke-Heist (Bart Desmidt)

Zilveren Delta : Dit artikel lezen

NETWERK VAN ‘SMART WORK CENTERS’ Het eerste netwerk van ‘Smart Work centers’ geïnstalleerd op Axisparc van Mont-Saint-Guibert kreeg bij zijn officiële opstart een zeer ruime belangstelling van tal van potentiële klanten. Dit initiatief van de VZW Euro Green dat kadert in een nieuwe arbeidsfilosofie en komt tegemoet aan de toenemende noden van de ondernemingen op het stuk van flexibiliteit, mobiliteit en produktiviteit.

Dit artikel lezen

CUBE3 : GASTRONOMISCH POP-UPRESTAURANT Van 14 mei tot 15 augustus 2013 vestigt het pop-uprestaurant Cube3 zich, samen met een keur aan sterrenchefs, op het dak van de IT Tower op de Louizalaan in Brussel. Het concept en ontwerp van dit tijdelijke restaurant zijn in handen van “Cenare” , een onderneming die er de hele wereld mee rondreist en de glazen fundamenten van dit restaurant telkens voor slechts enkele maanden op de meest prestigieuze plekken ter wereld neerzet.

Dit artikel lezen

RODE LOPER EN ‘XL’ GLAZEN VOOR DE ‘MARQUES DE CACERES’ In het hart van de hoogvlakten van de Rioja Alta, de meest prestigieuze wijnregio in Spanje, is Georges Neefs het nobele etiket gaan selecteren dat vanaf nu deel uitmaakt van de ‘Pléiade Grands Crus des Brasseries Georges’. De witte en rode wijnen Marqués de Cáceres hebben immers alle kwaliteiten in zich om volop te worden geapprecieerd in de mooie XL glazen van de Brasseries.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals