restaurant belgië

Mosselseizoen vroeg van start...

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 Februari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
MOSSELSEIZOEN VROEG VAN START...
De kwekers en handelaren zorgen dat de opening van het seizoen doorgang vindt met mosselen uit veilige gebieden, zonder gebruik van de verwaterpercelen op de Yerseke Bank. Ook al is het een logistieke uitdaging, het seizoen kan daardoor van start”, zo lichtte Wouter van Zandbrink, voorzitter Vereniging De Mosselhandel toe. De mosselsector kent al jarenlang een uitgebreid monitoringsprogramma op aanwezigheid van onder meer toxine vormende algen. Dit programma is dit jaar uitgebreid met tetrodotoxine. TTX komt wereldwijd veel voor in de natuur als natuurlijk afweerstof die dieren aanmaken om zich te verdedigen. Schelpdieren maken niet zelf de toxine aan, maar via filtering van het water komt de stof in de schelpdieren. Door de hoge filtratie kan het ook weer snel verdwijnen.
De getalenteerde chef-kok Wouter Kik van Restaurant De Vierbannen uit het Zeeuwse Ouwerkerk maakte ter gelegenheid van het nieuwe mosselseizoen onder meer een bijzondere bereiding van mosselen, ansjovis en sjalot.
Peter van Asbroeck, mosselfan vanaf de eerste minuut, was ter plaatse en keurde goed: "Als Brusselaar houd ik van moules parquées. Rauw komt hun pure en zilte smaak het allerbeste tot zijn recht. Ook klassieke mosselen vind ik lekker en het is kinderspel om ze klaar te maken. Voor de zomer heb ik trouwens nog 2 tips. Kook wat extra mosselen op het vuur en bewaar ze koel om er de dag nadien een lekker mosselslaatje van te maken met vers bereide tartaarsaus. Hopend op wat beter weer vind ik dat ze ook op de barbecue niet mogen ontbreken. Doe ze in een braadslede en zet deze samen met een kommetje bier, een donker trappist bijvoorbeeld, op de rooster. Laat ze gaar worden onder gesloten deksel en je krijgt een lekkere, gesmoorde smaak. Heerlijk als hapje met lyonnaise saus erbij."
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

ZOMERSE SALADE MET WATERMELOEN Een verrassende combinatie van zoete, zoute en zure smaken is in de mode op picknicks, bbq's en feestjes! Er zit geen mayonaise in de dressing, zodat u het best een tijdje buiten kan laten staan.

Ingrediënten

60 ml balsamico azijn

1 eetlepel Di...

Dit artikel lezen

SINT-JAKOBSSCHELPEN MET KNAPPERIGE GROENTJES Hoofdgerecht, Vis,

Bereidingstijd: 45 min

250 ml kippenbouillon 1 bosje platte peterselie 4 zoete aardappels 2 dl room 2 blaadjes gelatine 1 rode paprika 1 gele paprika 2 wortels 100 g peultjes 1 courgette 2 teentjes look 1 rood chilipepertje 4 eetlepels limoensap 4 eetlep...

Dit artikel lezen

LEKKIES: AANGEBODEN DOOR JAN VAN GENT IN OUDENAARDE In Kerselare kan je op bedevaart gaan en nadien lekker zondigen met “Lekkies” . Deze snoep wordt er al meer dan 200 jaar verkocht, eerst in een kraampje tijdens bedevaarten, kermissen, jaarmarkten …. Later vestigde de familie Rousseau zich tegenover de kapel van Kerselare. Deze familie kwam oorspronkelijk uit Gent vandaar de merknaam Jan Van Gent.

Dit artikel lezen

PAS DE DEUX - ANTWERPEN De gedempte zuiderdokken zijn niet alleen een topper qua volkse gebeurtenissen zoals de Sinksenfoor en circussen, maar tevens een culinair trefpunt, waar de multiculturele Antwerpse gastronomie een thuishaven vindt. Een van de leuke verwenadresjes is ongetwijfeld Pas de Deux .

Dit artikel lezen

DE JONKMAN Sterrenrestaurant De Jonkman van Filip Claeys, gaat schuil in een mooie villa, ooit het jachthuis van het kasteel Van Male, en ligt net buiten het centrum van Brugge.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals