restaurant belgië

Mosselseizoen vroeg van start...

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
24 Mei 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
MOSSELSEIZOEN VROEG VAN START...
De kwekers en handelaren zorgen dat de opening van het seizoen doorgang vindt met mosselen uit veilige gebieden, zonder gebruik van de verwaterpercelen op de Yerseke Bank. Ook al is het een logistieke uitdaging, het seizoen kan daardoor van start”, zo lichtte Wouter van Zandbrink, voorzitter Vereniging De Mosselhandel toe. De mosselsector kent al jarenlang een uitgebreid monitoringsprogramma op aanwezigheid van onder meer toxine vormende algen. Dit programma is dit jaar uitgebreid met tetrodotoxine. TTX komt wereldwijd veel voor in de natuur als natuurlijk afweerstof die dieren aanmaken om zich te verdedigen. Schelpdieren maken niet zelf de toxine aan, maar via filtering van het water komt de stof in de schelpdieren. Door de hoge filtratie kan het ook weer snel verdwijnen.
De getalenteerde chef-kok Wouter Kik van Restaurant De Vierbannen uit het Zeeuwse Ouwerkerk maakte ter gelegenheid van het nieuwe mosselseizoen onder meer een bijzondere bereiding van mosselen, ansjovis en sjalot.
Peter van Asbroeck, mosselfan vanaf de eerste minuut, was ter plaatse en keurde goed: "Als Brusselaar houd ik van moules parquées. Rauw komt hun pure en zilte smaak het allerbeste tot zijn recht. Ook klassieke mosselen vind ik lekker en het is kinderspel om ze klaar te maken. Voor de zomer heb ik trouwens nog 2 tips. Kook wat extra mosselen op het vuur en bewaar ze koel om er de dag nadien een lekker mosselslaatje van te maken met vers bereide tartaarsaus. Hopend op wat beter weer vind ik dat ze ook op de barbecue niet mogen ontbreken. Doe ze in een braadslede en zet deze samen met een kommetje bier, een donker trappist bijvoorbeeld, op de rooster. Laat ze gaar worden onder gesloten deksel en je krijgt een lekkere, gesmoorde smaak. Heerlijk als hapje met lyonnaise saus erbij."
Ontdek: D'ARTAGNANRestaurants in Leuven

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Gevestigd in het zenuwcentrum van de universiteitstad, biedt deze musketiersafspanning een vlotte Franse keuken, maar wel hedendaagse en gul in smaak en hoeveelheid. Keukenchef Ernest Kalse werkt er zonder vangnet, open en bloot in het zicht van iedereen aan tafel. Het kader is modern en werd met smaak en zonder overdaad ingericht. Zeer mooi terras achteraan het gebouw, ver van de drukte en het gewoel van de stad. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de lunch en menu’s. Om zonder meer van te genieten.

ZOMERSE PAPRIKASOEP Deze soep is heerlijk voor de zomer en koud gegeten worden (warm is hij ook erg lekker met een schepje creme-fraiche

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Smaak: Hartig
Techniek: Koken

Ingrediënten voor 4 personen
2 uien, ...

Dit artikel lezen

KEMPENS NATUURLIJK MINERAALWATER Vlaanderen is helemaal niet rijk aan bronnen met natuurlijk mineraalwater en in de provincie Antwerpen vinden we er slechts één. Het familie bedrijf Ordal produceert sinds de jaren 1920 siropen en limonades op basis van het lokale bronwater.

Dit artikel lezen

ROODEN SCILT – ERPS KWERPS: Topchef Hans Jurgen Porteman heeft samen met zijn echtgenote Regine het restaurant Rooden Scilt waar ze nu toch al meer dan 20 jaar actief zijn een nieuwe inrichting meegegeven.

Dit artikel lezen

HOF TE RHODE: CULINAIR FESTIVAL MET TRADE FAIR INGREDIëNTEN Hof te Rhode in Schaffen geniet sedert lange tijd naam en faam als een droomrestaurant waar je dankzij meesterkok Felix Alen, in feesteditie, kan genieten van zowel internationale als regionale topproducten.

Dit artikel lezen

HUISKAMERRESTAURANT POSTELEIN - KEERBERGEN: Huiskamerrestaurant Postelein , in de Keerbergse bossen, biedt voortaan een aangepaste gastronomie op maandag. Permanente aanpassingen, niet alleen van de kaart maar ook aan de culinaire verzuchtingen van de klanten zijn aldus chef-eigenaar Yoeri Jansen een logisch gevolg.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals