restaurant belgië

Les Potes en Toques

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LES POTES EN TOQUES
Binnenin de fermette vind je een mengeling van oude houten balken en stenen verweven met recente decoratie en moderne verlichting uitgevend op een prachtige "open" keuken. De leuke karikaturen op de menukaart van " Les Potes en Toque " verwijzen naar een nieuw culinair avontuur van twee gepassioneerde keukenvrienden die kwaliteit leveren gebaseerd op goede en verse streekproducten. Orkestmeester van dienst is chef Didier Vandevelde die een gepersonaliseerde keuken brengt met leuke accenten, met mooie seizoensgebonden producten. Chef Didier kan op een mooi parcours terugblikken. Met René Kobs en chef Pierre Paulus was hij een tijdlang actief in het Jetse restaurant Le Sermon. Daarna was hij een 10-tal jaar aan de slag in Bar Mobydick op de Lambertmontlaan vooraleer een 2-tal jaar aan de slag te gaan in de Brasserie du Lac, restaurant dat eveneens tot de groep van Thierry Van Damme behoort.
In restaurant Les Potes en Toque serveert Didier hoogstaande recepten zonder te vervallen in pure gastronomie. Je vindt er meerdere klassiekers terug van de typische brasseriekeuken, van de américain over de choucroute naar de jambonneau en het heerlijke rood vlees van eerste kwaliteit, maar evenzeer een alerte selectie seizoenspecialiteiten als mosselen, asperges, maatjes en wild ...
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
Le Max in 1030 -Brussel
My-Taï in 1970 -Brussel
D'Artagnan in 3000 -Leuven
Weinebrugge in 8200 -Brugge
SALADE VAN RODE-WIJNASPERGES MET GRIJZE GARNALEN Ingrediënten
5 asperges, witte
1 deel water
1 deel wijn, rode
5 asperges, groene
2 maïskolfjes
Arachideolie
Verse spinazie
2 tomaten, gedroogde
100 gr. grijze garnalen
2 walnoot-olie
2 knoflookolie
1 az...

Dit artikel lezen

STAMPPOT MET PREI EN NOTEN Stevig, winters stamppotje met prei, paprika en cashewnoten. Lekker vegetarisch en simpel om klaar te maken

Ingrediënten
Porties: 4
• 1 kilo aardappelen
• zeezout en peper, naar smaak
• 750 gr prei
• 1 rode paprika

Dit artikel lezen

ZEEDUIVEL, VIS VAN HET JAAR Zeeduivel is een lelijk ogende vis. Decennia geleden boezemde deze vis vissers angst in. Hij werd bovendien gezien als een ongeluksbrenger. Wie deze vis bovenhaalde, gooide hem liefst zo snel mogelijk opnieuw overboord, meestal nog met de rest van de vangst. Lokaal wordt hij ook roggevreter en hozemond genoemd, er bestaan twee soorten: de gewone zeeduivel (lophius piscatorius) en de zwarte zeeduivel (lophius budegassa).

Dit artikel lezen

 ’T ZILTE: CULINAIR VUURWERK EN UNIEKE TOPWIJNEN Een klassieke vorming, gecombineerd met de meest moderne keukentechnieken kan onverwacht voor culinair vuurwerk zorgen. Het beste bewijs is ongetwijfeld Viki Geunes die met zijn restaurant ’t Zilte , eerst in Mol en nu in het MAS in Antwerpen spetterende creaties bereidt. De combinatie van zijn gerechten met de wijnen van het huis Bernard Magrez zorgt andermaal voor een waterval van smaken en inventiviteit.

Dit artikel lezen

LE SAISONNIER – OPWIJK: De oliën van Isio 4 zijn niet aleen een perfecte partner voor uw gezondheid maar ook het ideale gezelschap bij het bereiden van culinaire creaties. Isio 4 olie is niet alleen erg voedzaam maar respecteert de natuurlijke smaak van andere voedingsmiddelen, ongeacht de bereidingswijze: koken, frituren of als smaakmaker.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals