restaurant belgië

LA VILLA DU HAUTSART - Mélin

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
22 April 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LA VILLA DU HAUTSART - MÉLIN
Zich bewust van het feit dat zijn restaurant in één van de mooiste dorpen van Wallonië ligt, heeft Chef Olivier Wilbers er steeds naar gestreefd kwaliteit in zowel het onthaal als het comfort te laten primeren. Het hoofdgebouw is volledig opgetrokken uit steen van Gobertange, omgeven door een groene en rustige tuin, die uitgeeft op de velden. Dit maakt het mogelijk om op mooie dagen te genieten van uitzonderlijke momenten in de tuin.
Parcours van de maître: Voor hij zijn eigen restaurant opende, begon Olivier Wilbers op dertienjarige leeftijd onder aan de ladder: van de afwas, via het schillen van de groenten, tot het uitvoeren van kleine klusjes in een restaurant –Olivier deed het allemaal terwijl hij school liep in het Saint Michel College. Deze ervaringen deden in hem de passie voor het koken oplaaien en op zestienjarige leeftijd startte hij Hotelschoolstudies in Cardinal Mercier. Zijn professioneel parcours leidde hem langs verschillende gastronomische organisaties zoals de Maîtres-cuisiniers, Euro-toques en de Chaîne des Rôtisseurs. Steeds op zoek naar nieuwe ontdekkingen, heeft de chef ook tijd geïnvesteerd in ondermeer de wedstrijd «L’Etoile de la cuisine belge» waar hij sinds drie jaar verantwoordelijk is voor Waals-Brabant.
Als kapitein van dit schip heeft hij zich omringd door een robuust en efficiënt team, waaronder een sterk duo getalenteerde chefs: Frédéric Picot staat reeds meerdere jaren aan het fornuis van de Villa. Bertrand Noël vervoegde het team in mei 2015. Hij staat al jaren mee aan de top van de Brabantse gastronomie. De kaart straalt de verfijnde Franse keuken uit en de gerechten bestaan vooral uit zelf gekweekte seizoenproducten. Lokale klassieke streekgerechten worden bovendien op een luchtige en eigentijdse manier herwerkt.
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

CITé DU DRAGON: EEND OP PEKINESE WIJZE Het verhaal van wat we ongetwijfeld het meest emblematische Chinese restaurant in onze Europese hoofdstad kunnen noemen, begint paradoxaal genoeg in 1950 in de Vietnamese hoofdstad Saigon met de geboorte van de kleine Luc Tu Liem.

Dit artikel lezen

SENZANOME… EEN SICILIAANSE GESCHIEDENIS In het begin van de jaren '70 kwam de Bruno familie met 5 kinderen aan in België, om hun droomproject te realiseren... het openen van een restaurant. Giovanni leerde er het vak naast zijn ouders. Ook zijn broers en zussen namen aanvankelijk deel aan dit avontuur, voordat ze elk hun eigen weg opgingen.

Dit artikel lezen

PROEF BRUSSEL De vierde editie van de week van de smaak “Proef Brussel” loopt dit jaar van 19 tot 25 september en is andermaal een initiatief van de vzw Karikol, het Brusselse Slow Food Convivium.
‘Proef Brussel’ voert de belangstellenden dit jaar van de boerderij naar de tafel en nodigt iedereen uit om de rijkdommen van het gewest te ontdekken. In slow food-restaurants wordt voeding een verhaal, een gezicht, een nobele zaak, krijgt ze tal van bijzondere smaken en is een absoluut ijkpunt.

Dit artikel lezen

DAG VAN DE PLADIJS In september verwachten de Vlaamse visveilingen een hoge aanvoer van pladijs, de Vis van het Jaar. Een reden voor VLAM om op 2 september de Dag van de Pladijs te houden in samenwerking met de NorthSeaChefs en hierop een gloednieuw receptenboek met pladijs voor te stellen. Twee jaar na de ondertekening van het convenant ter bevordering van een duurzame visserij door de Rederscentrale, Natuurpunt, het ILVO en de Vlaamse overheid, maakt minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Visserij een balans op. Ook voor de visserij op pladijs worden stelselmatig meer duurzame visserijtechnieken aangewend.

Dit artikel lezen

MICE BROCHURE KNOKKE Met de brochure “MICE in Knokke” stelt de mondaine badplaats de uiteenlopende vergadermogelijkheden in de badstad, in het daglicht. De regio Knokke heeft volgens de opstellers tal van activiteiten in petto, van hyperactief over educatie tot zalig ontspannend. Het is de perfecte plaats voor een groot zakelijk seminarie, maar evengoed voor kleine groepen, werkgroepen of teamleden. Knokke kan in optimale omstandigheden, groepen van 50 tot 800 personen verwelkomen en zorgt voor de juiste mix van faciliteiten, ernst en ontspanning.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals