restaurant belgië

LA VILLA DU HAUTSART - Mélin

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
LA VILLA DU HAUTSART - MÉLIN
Zich bewust van het feit dat zijn restaurant in één van de mooiste dorpen van Wallonië ligt, heeft Chef Olivier Wilbers er steeds naar gestreefd kwaliteit in zowel het onthaal als het comfort te laten primeren. Het hoofdgebouw is volledig opgetrokken uit steen van Gobertange, omgeven door een groene en rustige tuin, die uitgeeft op de velden. Dit maakt het mogelijk om op mooie dagen te genieten van uitzonderlijke momenten in de tuin.
Parcours van de maître: Voor hij zijn eigen restaurant opende, begon Olivier Wilbers op dertienjarige leeftijd onder aan de ladder: van de afwas, via het schillen van de groenten, tot het uitvoeren van kleine klusjes in een restaurant –Olivier deed het allemaal terwijl hij school liep in het Saint Michel College. Deze ervaringen deden in hem de passie voor het koken oplaaien en op zestienjarige leeftijd startte hij Hotelschoolstudies in Cardinal Mercier. Zijn professioneel parcours leidde hem langs verschillende gastronomische organisaties zoals de Maîtres-cuisiniers, Euro-toques en de Chaîne des Rôtisseurs. Steeds op zoek naar nieuwe ontdekkingen, heeft de chef ook tijd geïnvesteerd in ondermeer de wedstrijd «L’Etoile de la cuisine belge» waar hij sinds drie jaar verantwoordelijk is voor Waals-Brabant.
Als kapitein van dit schip heeft hij zich omringd door een robuust en efficiënt team, waaronder een sterk duo getalenteerde chefs: Frédéric Picot staat reeds meerdere jaren aan het fornuis van de Villa. Bertrand Noël vervoegde het team in mei 2015. Hij staat al jaren mee aan de top van de Brabantse gastronomie. De kaart straalt de verfijnde Franse keuken uit en de gerechten bestaan vooral uit zelf gekweekte seizoenproducten. Lokale klassieke streekgerechten worden bovendien op een luchtige en eigentijdse manier herwerkt.
Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

BRUSSELS GRONDWITLOOF Witloof, een groente die houdt van het donker, pakt opnieuw uit met haar bitterzoet blad. Hydrocultuur en grondwitloof werd tot in de jaren 90 door mekaar verhandeld. In 1995 besloot men tot de oprichting van de vzw Brussels grondwitloof om de traditionele grondwitloofteelt terug in ere te herstellen. Het grondwitloof kreeg een eigen label, de nodige promotie en ook voor de consument werd het verschil duidelijk. Een herstel van de prijzen voor grondwitloof heeft zowel het product als de producent gered. Ongetwijfeld heeft de erkenning als streekproduct door de provincie Vlaams Brabant, Vlaanderen en de EU bijgedragen tot een heropleving van de teelt.

Dit artikel lezen

EERSTE ZEEUWSE HANGCULTUURMOSSELEN GEOOGST In Zeeland zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen 2017 geoogst. Deze aan touwen in het water gekweekte mosselen dienen zich altijd vier tot zes weken eerder aan dan de mosselen van de bodemcultuur (waarvan het seizoen naar verwachting start op 28 juni). De Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn een echt nicheproduct dat gretig aftrek vindt in België en in de Nederlandse restaurants. De productie bedraagt ongeveer 5 procent van het totale Nederlandse mosselaanbod.

Dit artikel lezen

LEUVENSE HOTELSCHOOL De week van de vis kreeg in de hotelschool VTI Leuven ditmaal een gans apart en gezond tintje door de introductie van de Omegabaars. De Scortum barcoo of Jade Perch behoort tot de familie van de grunters en is in Australië en bij andere tegenvoeters zeer gegeerd, in Europa is hij quasi onbekend. In het Nederlands is dit de Jadebaars met als commerciële benaming de Omegabaars. Een toepasselijke naam doordat het een vette vis is, van nature zeer rijk aan omega-3 vetzuren met een concentratie van 2.5-3g per 100g vlees, een heel stuk meer dus dan zalm of makreel.

Dit artikel lezen

TRAJECTOR ART FAIR – HOTEL BLOOM! - BRUSSEL Na de eerste editie in de Belgische hoofdstad in 2010, komt de TRAJECTOR ART FAIR op 30 april en 1 mei 2011 terug naar Brussel. Trajector Art Fair is een initiatief van Hotel Bloom !, in het kader van Art ’n BLOOM!, en van Centrifugal Projects in samenwerking met Art Brussels.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals