restaurant belgië

Glenn Verhasselt is ‘eerste kok van België’ 2017

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
22 April 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!



Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
GLENN VERHASSELT IS ‘EERSTE KOK VAN BELGIË’ 2017
De vier andere finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2017” waren: Jean-Jacques Danthine chef van restaurant ‘La Meilleure Jeunesse’ in Brussel, Bart Hoornaert, sous-chef van ‘La Durée’ in Izegem, Lukas Moonens, sous-chef ‘Bistro Margaux’ in Sint-Martens-Bodegem en Anthony Stoop, eigenaar van Pigas, Sint-Niklaas en chef van restaurant Likoké, Les Vans. Tijdens de finale moesten de koks drie gerechten klaarmaken: Europese kreeft, prei, champignons, Belgische oude kaas, runderzesrib (ribeye), merg, witloof, bieten, rapen, chocolat grand cru Belcolade, baba, ijs of sorbet passievrucht – basilicum.
De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Destin Cannaert, commis van Bart Hoornaert. Destin mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

  • Brasserie keuken-> Le Macon - (Mijnheer Lonnay) Ukkel

  • Italiaanse keuken -> Dit artikel lezen

  • RESTAURANT SILO’S : FOOD, WINE EN LOUNGE BAR Na 5 maanden zwoegen, plannen en verbouwen is het nieuwe totaalconcept ‘ Silo’s ’ in Boortmeerbeek afgewerkt en kan men er alle zintuigen tot in de kleinste details verwennen. Silo’s vond op de benedenverdieping van het bedrijvencentrum De Malt aan de Leuvensesteenweg 350 te Boortmeerbeek een onderkomen.

    Dit artikel lezen

    PUUR MOSSELEN Basisrecept van Danny Nolet, chef-kok bij restaurant Het Reymerswale


    Een hardnekkige fabel die al jaren de ronde doet, maar inmiddels lang achterhaald, is die van de 'r' in de maand. Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een 'r' in de naam....

    Dit artikel lezen

    Delta-gids vemeldt rookruimte in restaurants
    Voor de verdeling van de nieuwe Delta-restaurantgids doet initiatiefnemer M.I.C. Delta bvba uit Brussel voor het eerst beroep op uitgeverij Lannoo. De editie ...

    Dit artikel lezen

    GAëTAN COLIN (JALOA) MAAKT ZICH OP VOOR BOCUSE D’OR Liefhebbers van de verfijnde en vindingrijke keuken volgden Gaëtan Colin al toen hij van zijn eerste, kleine Jaloa op het Oud Korenhuis naar het Sint-Katelijneplein verhuisde, waar hij zijn talent volledig kon benutten. Maar als 'gelukkig slachtoffer’ van zijn succes betreurde de onvermoeibare schepper het zich toch zijn vele klanten niet de 'geavanceerde' gastronomie te kunnen aanbieden die hij zo nastreefde.

    Dit artikel lezen

    Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals