restaurant belgië

Glenn Verhasselt is ‘eerste kok van België’ 2017

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
20 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
GLENN VERHASSELT IS ‘EERSTE KOK VAN BELGIË’ 2017
De vier andere finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2017” waren: Jean-Jacques Danthine chef van restaurant ‘La Meilleure Jeunesse’ in Brussel, Bart Hoornaert, sous-chef van ‘La Durée’ in Izegem, Lukas Moonens, sous-chef ‘Bistro Margaux’ in Sint-Martens-Bodegem en Anthony Stoop, eigenaar van Pigas, Sint-Niklaas en chef van restaurant Likoké, Les Vans. Tijdens de finale moesten de koks drie gerechten klaarmaken: Europese kreeft, prei, champignons, Belgische oude kaas, runderzesrib (ribeye), merg, witloof, bieten, rapen, chocolat grand cru Belcolade, baba, ijs of sorbet passievrucht – basilicum.
De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Destin Cannaert, commis van Bart Hoornaert. Destin mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.
Ontdek: LE MAXRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Sardinië in Brussel, sinds 1975, en met het beste dat het te beiden heeft: een zonnige en met smaak ingerichte eetplaats, een wijnkelder met blote bakstenen muren en een lounge als tempel voor het vergieten van cognac en grappa, het roken van Churchill en Cohiba. Een uitbundige en getalenteerde chef, een Italiaanse kaart met aangenaam verrassende ontdekkingen aan Sardijnse spijs en drank. Een bediening in eenklank met de keuken en de klanten en een prijslijst die veel keus biedt voor weinig kosten. Dit is immers een huis dat altijd al een zeer proactief prijzenbeleid gevoerd heeft (getuige, de kaart die weldra weer bijgesteld en aangepast wordt aan de financiële crisis, met voorgerechten voor 5€ of hoofdgerechten voor 11 €). Maar Max werkt ook milieubewust en let op het klimaat (nagenoeg alle producten komen eigen land, om transport en CO2-uitstoot te beperken die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde). Een aanpak die onze steun verdient, door een vaker bezoekje met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld…

ACCOR : PRAKTISCH ONLINE ZOEKHULP Speciaal voor de organisatoren van meetings en congressen heeft Accor Hotels een handige internettool waarmee snel en gemakkelijk de juiste locatie kan worden gevonden, de zogenaamde Meetings & Events e-brochure. De praktische zoekhulp werd voor het eerst getoond tijdens de EIBTM, ’s werelds toonaangevende beurs voor de meetings- en evenementensector in Barcelona.

Dit artikel lezen

RESTAURANT ARENBERG: CREATIEVE, PASSIONELE KEUKEN Een sfeer van geborgenheid en bezinning typeren de vestiging ‘ Arenberg ’ sinds deze in de 17de eeuw werd opgericht. Aanvankelijk deels een Jezuïetenklooster, deels een Jezuïetenpachthof; nadien een slot van de hertogen van Arenberg en sinds 15 jaar een culinaire tempel.


Dit artikel lezen

KIP MET NOEDELS, ASPERGES EN PEULTJES Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 20 minuten
Menugang: hoofdgerecht


Ingrediënten
- 300 g hokkiennoedels
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 400 g kipfilet, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fij...

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals