restaurant belgië

Garnaalsalade met groene boontjes en gemberkoekje

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
17 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
GARNAALSALADE MET GROENE BOONTJES EN GEMBERKOEKJE

Ingrediënten
- 500 g grijze garnalen
- 250 g fijne groene boontjes van Iglo
- 1 gepelde en ontpitte tornaat
- 2 hard gekookte eieren
- 1 potje bieslook
- 1 appel
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel opgeklopte room
- 1 scheutje cognac
- 3 koffielepels ketchup
- kerrie, cayennepeper, zout
- 4 rijpe tornaten voor de coulis
- gemberkoekjes (zie bereiding)Bereiding:
Meng de mayonaise met de ketchup, de room, de cognac, kerrie en cayennepeper.

Kook de boontjes beetgaar en snijd ze in ringetjes. Laat de andere zo als garnituur.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.

Hak het hard gekookt ei grof. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bieslook fijn (de helft bij de garnalen voegen en de rest in de coulis).

Meng alles met de garnalen en afsmaken.
Mix voor de coulis de tomaten en wrijf ze door een zeef, breng de coulis op smaak.

Voor het gemberkoekje: meng alle ingrediënten (30 g aardappelpuree, 50 g honing, gehakte gember, 1 eiwit, 50 g bloem, 30 g malse Solo margarine) en laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast.

Breng het deeg op de bakplaat aan in een dun rond laagje en bak op 150°C.

Leg met een ronde vorm de garnaalsla op het bord, leg de coulis met de resterende boontjes rond de garnaalsla en leg op het laatste ogenblik de gemberkoekjes op de garnaalsla.

Fris opdienen.
Ontdek: D'ARTAGNANRestaurants in Leuven

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Gevestigd in het zenuwcentrum van de universiteitstad, biedt deze musketiersafspanning een vlotte Franse keuken, maar wel hedendaagse en gul in smaak en hoeveelheid. Keukenchef Ernest Kalse werkt er zonder vangnet, open en bloot in het zicht van iedereen aan tafel. Het kader is modern en werd met smaak en zonder overdaad ingericht. Zeer mooi terras achteraan het gebouw, ver van de drukte en het gewoel van de stad. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de lunch en menu’s. Om zonder meer van te genieten.

PRIMEUR: BELGISCHE KIWIBES De fruittelers aangesloten bij de fruit- en groenteveiling en coöperatie Profruco presenteerden onlangs de eerste Belgische oogst van de kiwibes, een nieuwe fruitprimeur voor ons land. De kiwibes of Actinidia arguta is een kleine kiwi, ter grootte van een druif. In tegenstelling tot een ‘gewone’ kiwi, heeft de kiwibes een dunne haarloze schil, waardoor men de vrucht in zijn geheel kan eten, zoals een bes of druif.

Dit artikel lezen

ER WAS EENS… COMME CHEZ SOI Eén familie - 4 generaties - Georges et Héléna, - Louis et Simone, - Pierre et Marie-Thérèse, - Lionel et Laurence, werkten samen aan het ontstaan van dit mooie verhaal …
Vandaag viert Comme chez Soi het verleden en het heden, met de blik vooruit op de toekomst met Laurence en Lionel Rigolet die zichzelf heruitvinden om het vervolg van dit gastronomische avontuur te schrijven en u mee te nemen naar een eeuwfeest tussen de sterren.

Dit artikel lezen

ROUSSILLON DESSERT TROPHY Voor de 7de editie koos deze professionele wedstrijd voor restauranthouders en hun patissiers als thema: de perfecte combinatie vinden tussen een Vin Doux Naturel en een dessert op basis van gedroogde vruchten en honing.

Dit artikel lezen

ROB-RESTAURANT: Met de creatie van een eigen restaurant, zorgt Gourmet Market ROB voor een vernieuwend concept waarbij de consument het basisprincipe van de creatie van deze fijnproevermarkt, ook op zijn bord krijgt gepresenteerd.

Dit artikel lezen

‘T ZWART SCHAAP – LEUVEN: Sinds nagenoeg een jaar zijn Wannes Ickx en Lieven Scheys de nieuwe uitbaters van restaurant ’t Zwart Schaap , gelegen in een hoekhuis van de pittoreske verbingsstraat tussen de Leuvense Grote Markt en de Muntstraat. Zij gaven het restaurant een aangepaste restauratie en verwelkomen thans de lekkerbekken en fijnproevers in een stijlvol gerenoveerd interieur hun gasten met een nieuwe kaart. De draagkracht van het restaurant met zicht op het stadhuis en de St. Pieterskerk, ligt ongetwijfeld verborgen in de hartelijke ontvangst en de klassieke culinaire gerechten.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals