restaurant belgië

Everjonggebraad met pijnappelpitten

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
23 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
EVERJONGGEBRAAD MET PIJNAPPELPITTEN
Voor 4-8 personen Klaar na 1 nacht marineren en 1 uur rond het fornuis

INGREDIENTEN 1 everjonggebraad ongeveer 800 gram
80 gr boter
50 gr goudgele rozijnen
30 gr pijnappelpitten
20 gr bloem
Peper en zout
Voor de marinade:
1/2 fles rode wijn
1 ui
1 wortel
1 sjalot
3 soeplepels wijnazijn
6 peperbolletjes
1 kruidentuiltje (tijm, laurier,....)
3 jeneverbessen
1 koffielepel suiker
Zout


BEREIDING De vooravond: stoof de gehakte sjalot, wortel en ui in een stoofpan met 20 gram gesmolten boter.
Voeg er de wijn, de azijn, het kruidentuiltje, de peper, de jeneverbessen, de suiker en het zout aan toe. Breng dit aan de kook en laat tien minuten pruttelen met het deksel op een kier.
Laat dan afkoelen en giet de marinade in een schotel met het everjonggebraad. Afdekken, minimum 24 uur op een koele plek zetten en af en toe het vlees omdraaien.
De dag nadien: haal het gebraad uit de marinade, dep het droog en braad het snel goudbruin in een stoofpan met 40 gram warme boter.
Filter de marinade en giet ze op het gebraad zodra het overal mooi bruin gekleurd is. Afdekken en nog 35 minuten laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Ondertussen de rozijnen te week leggen in een kop warm water en de pijnappelpitten snel bruin braden in een pan met anti-kleeflaag. Opzij zetten.
Haal het gebraad uit de stoofpan en plaats het op een grill. Voeg bij de saus 20 gram boter die werd vemengd met 20 gram bloem. Beetje bij beetje toevoegen terwijl u mengt met de klopper.
Voeg dan ook de pitten en de uitgelekte rozijnen toe.
Even op smaak brengen en warm houden (de saus mag niet meer koken).
Snij het gebraad in plakken van ongeveer een centimeter dikte. Dien ze op met de pijnappelpittensaus en denneappelkroketten.


Wildgerechten zijn heerlijke gerechten, vermits een wildgerecht en haar ingrediënten zeer dichtbij de natuur blijven : zoals in dit wildgerecht met ever en pijnappelpitten.

Pijnappelpitten zijn zaadjes van de parasol-den, een soort dennenboom dus. Pijnappelpitten zijn rijk aan vetten en suikers. Wat smaak betreft zijn pijnappelpitten het best vergelijkbaar met amandelen.

© www.recepten.onskookboek.be
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

WANNEER DIEETVOEDING FLIRT MET GASTRONOMIE… Stel je voor… een olie met een ongelooflijk hoog gehalte aan omega 3 en 6 in de perfecte verhouding van 2 tot 1, volledig natuurlijk, geproduceerd in België met een minimale impact op het milieu én gewoonweg heerlijk … Wel, dit product bestaat echt. Het is de koolzaadolie van Alvenat !

Dit artikel lezen

RESTAURANT LINDEKEMALE MOLEN Het restaurant heeft sinds 1970 een onderkomen gevonden in een historisch pand, een oude graanmolen op de Woluwe. Tot de tweede helft van de zeventiende eeuw waren er in Sint-Lambrechts-Woluwe vier molens in gebruik. In de twintigste eeuw moet de graanmolen door de concurrentie van meelfabrieken de meelproductie stopzetten en wordt overgestapt op snuiftabak en cichorei. Het hoofdgebouw wordt in het begin van de 20ste eeuw tot café-melksalon omgevormd.

Dit artikel lezen

GRIET MET TOMATEN EN COURGETTES
Bereidingstijd: : 40 minuten
Benodigdheden:

- 1 kleine sjalot
- 1 kleine courgette
- 1 deciliter droge witte wijn
- 4 trostomaten
- 3 eet...

Dit artikel lezen

RESTAURANT SMOODS: SHARING, LIVING ROOM, LIPSTICK & BUBBELS SmoodS , aan de Brusselse Koningsstraat bestaat inmiddels alweer 3 jaar. Eén van de kernwaarden van hotel BLOOM! en SmoodS is ‘sharing’: het delen van unieke ervaringen met je vrienden, familie of collega’s.

Dit artikel lezen

DE AARDAPPEL De aardappel, of 'Solanum tuberosum' is een tot knollen verdikte stengel van een plant die origineel komt van de hoogvlakten van Peru en Bolivia. Daar werd het gewas al 4000 tot 7000 jaar vermoedelijk uit een bittere wilde plant gekweekt. De tot 90 cm hoge aardappelplant is een tweejarig gewas maar wordt als eenjarige verbouwd. Na de bloei, als de plant al begint te verwelken, worden de onregelmatig gevormde knollen geoogst die zich ondergronds ontwikkeld hebben. De schil die rood-, bruin-, geel-, groen- of paarstinten kan hebben, is glad of ruw en voorzien van 'ogen' waaruit zich de jonge spruiten ontwikkelen. Er bestaan zo'n 300 aardappelrassen, die zowel in vorm, kleur als grootte als in smaak en zetmeelgehalte verschillen.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals