restaurant belgië

Everjonggebraad met pijnappelpitten

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
17 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
EVERJONGGEBRAAD MET PIJNAPPELPITTEN
Voor 4-8 personen Klaar na 1 nacht marineren en 1 uur rond het fornuis

INGREDIENTEN 1 everjonggebraad ongeveer 800 gram
80 gr boter
50 gr goudgele rozijnen
30 gr pijnappelpitten
20 gr bloem
Peper en zout
Voor de marinade:
1/2 fles rode wijn
1 ui
1 wortel
1 sjalot
3 soeplepels wijnazijn
6 peperbolletjes
1 kruidentuiltje (tijm, laurier,....)
3 jeneverbessen
1 koffielepel suiker
Zout


BEREIDING De vooravond: stoof de gehakte sjalot, wortel en ui in een stoofpan met 20 gram gesmolten boter.
Voeg er de wijn, de azijn, het kruidentuiltje, de peper, de jeneverbessen, de suiker en het zout aan toe. Breng dit aan de kook en laat tien minuten pruttelen met het deksel op een kier.
Laat dan afkoelen en giet de marinade in een schotel met het everjonggebraad. Afdekken, minimum 24 uur op een koele plek zetten en af en toe het vlees omdraaien.
De dag nadien: haal het gebraad uit de marinade, dep het droog en braad het snel goudbruin in een stoofpan met 40 gram warme boter.
Filter de marinade en giet ze op het gebraad zodra het overal mooi bruin gekleurd is. Afdekken en nog 35 minuten laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Ondertussen de rozijnen te week leggen in een kop warm water en de pijnappelpitten snel bruin braden in een pan met anti-kleeflaag. Opzij zetten.
Haal het gebraad uit de stoofpan en plaats het op een grill. Voeg bij de saus 20 gram boter die werd vemengd met 20 gram bloem. Beetje bij beetje toevoegen terwijl u mengt met de klopper.
Voeg dan ook de pitten en de uitgelekte rozijnen toe.
Even op smaak brengen en warm houden (de saus mag niet meer koken).
Snij het gebraad in plakken van ongeveer een centimeter dikte. Dien ze op met de pijnappelpittensaus en denneappelkroketten.


Wildgerechten zijn heerlijke gerechten, vermits een wildgerecht en haar ingrediŽnten zeer dichtbij de natuur blijven : zoals in dit wildgerecht met ever en pijnappelpitten.

Pijnappelpitten zijn zaadjes van de parasol-den, een soort dennenboom dus. Pijnappelpitten zijn rijk aan vetten en suikers. Wat smaak betreft zijn pijnappelpitten het best vergelijkbaar met amandelen.

© www.recepten.onskookboek.be
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
Le Max in 1030 -Brussel
My-TaÔ in 1970 -Brussel
D'Artagnan in 3000 -Leuven
Weinebrugge in 8200 -Brugge
RESTAURANT STOCKMANSMOLEN In de middeleeuwen werden op de Woluwev meerdere watermolens gebouwd. De Molen ter Beke, beter gekend als restaurant-brasserie

Dit artikel lezen

POPERINGSE HOPSCHEUTEN KRIJGEN EUROPESE ERKENNING De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de Europese erkenning van de Poperingse hopscheuten. Deze delicatesse, waarvan het seizoen startte op 18 december 2013 op veiling Reo in Roeselare, is het eerste West-Vlaamse streekproduct dat ingeschreven wordt in het Europese register van Beschermde Geografische Aanduidingen (BGA).

Dit artikel lezen

ZOMERSE SALADE MET WATERMELOEN Een verrassende combinatie van zoete, zoute en zure smaken is in de mode op picknicks, bbq's en feestjes! Er zit geen mayonaise in de dressing, zodat u het best een tijdje buiten kan laten staan.

IngrediŽnten

60 ml balsamico azijn

1 eetlepel Di...

Dit artikel lezen

RESTAURANT ZORBA - KAMPENHOUT: Astrit Gashi heropende enkele maanden geleden het Kampenhoutse Italiaans getinte Dolce Vita en transformeerde de villa-restaurant tot een Griekse pleisterplaats die de erg typische naam Zorba meekreeg. De exploitant maakt zich echter weinig zorgen over het gebrek aan originaliteit qua naamgeving maar wil zich vooral toeleggen op het kwalitatieve gedeelte van zijn restaurant.

Dit artikel lezen

KIP - CITROENKIP MET KRIELTJES UIT DE OVEN Aantal personen: 4 Bereidings tijd: ongeveer een uur Menugang: hoofdgerecht

IngrediŽnten - zout
- peper
- 3 takjes tijm
- 100 ml olijfolie
- 200 ml gevogeltefond
- 1 kip (in 8 stukken)
- 800 g krielaardappelen

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals