restaurant belgië

Champignons gevuld met kip

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
16 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
CHAMPIGNONS GEVULD MET KIP
Dit recept is voor 4 personen De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1


De ingredienten: 350 g kipgehakt
versgemalen peper

1 dl bevroren gevogeltefond
versgemalen zout

5 g verse dragon
1 takje salie

5 g peterselie
rozemarijn

12 grote champignons
1/2 laurierblaadje

3 dl gevogeltefond
takjes peterselie

mespunt gemberpoeder
1,5 dl droge witte wijn

mespunt witte peper
1,25 dl slagroom

Bereidingswijze 30 minuten
Meng voor de farce 100 gram van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa. Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor.
Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde champignons erin. Schuif de braadslee in de oven en laat de champignons in circa 15 minuten garen en licht kleuren. Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom. Garneer met een tomaatroosje.


Wijnadviezen:
Chardonnay (Chili)

Mâcon-Villages

Viré-Clessé


© we4you2.nl
Ontdek: WEINEBRUGGERestaurants in Brugge

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In een elegant en hagelwit gebouw met een fraai terras, stelt dit hotel 35 mooie kamers ter beschikking met alle comfort (airco, internetverbinding, flatscreen televisie, safe...), een karaktervolle bar en zalen voor conferenties of vergaderingen met plaats voor 150 deelnemers. De gelagzaal van het restaurant is gezellig en er worden uitstekende Belgische visbereidingen opgediend, evenals grilgerechten. Attente bediening, waterbak met kreeften en gratis parking.

COCO LOCO
Cocktail

Hoeveelheid: 4 personen
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten:
· 4 bananen
· 4 schijfjes ananas
· ¾ liter ananassap
· ¼ liter Batida de coco
· 1 glas Rhum
...

Dit artikel lezen

BELGISCHE PEPERKOEK Peperkoek als gekruide honingkoek kent vele varianten en vele tradities. In onze streken werd het recept na de Romeinse tijd waarschijnlijk bewaard in de kloosters. In de middeleeuwen is er sprake van peperkoekbakkers en zien we reglementen verschijnen voor crucoecken, lijfcoucken, zeemkoeken, kruidkoeken, zoetekoeken ….

Dit artikel lezen

ZUIDERSE ZOMERVOLLE BORDEN De grote vakantie is voor jong en oud de gedroomde gelegenheid om de zonnige keuken te (her)ontdekken van rond de Middellandse Zee.

Dit artikel lezen

HOTELSCHOOL VTI LEUVEN: De week van de vis kreeg in de hotelschool VTI Leuven ditmaal een gans apart en gezond tintje door de introductie van de Omegabaars. De Scortum barcoo of Jade Perch behoort tot de familie van de grunters en is in Europa quasi onbekend. In het Nederlands is dit de Jadebaars met als commerciële benaming de Omegabaars. Een toepasselijke naam doordat het een vette vis is, van nature zeer rijk aan omega-3 vetzuren met een concentratie van 2.5-3g per 100g vlees, een heel stuk meer dus dan zalm of makreel.

Dit artikel lezen

VISITBRUSSELS BRUSSELAAR VAN HET JAAR VISITBRUSSELS is in de categorie Cultuur tot Brusselaar van het jaar uitgeroepen. De lezers, luisteraars en kijkers van diverse Brusselse media bevestigen hiermee het belang van de ontwikkeling van de aantrekkelijkheid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De prijs geldt voor VISITBRUSSELS als teken van steun van de Brusselse bevolking en reflecteert het dynamisme van zowel de culturele als toeristische sector.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals