restaurant belgië

Champignons gevuld met kip

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
19 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
CHAMPIGNONS GEVULD MET KIP
Dit recept is voor 4 personen De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1


De ingredienten: 350 g kipgehakt
versgemalen peper

1 dl bevroren gevogeltefond
versgemalen zout

5 g verse dragon
1 takje salie

5 g peterselie
rozemarijn

12 grote champignons
1/2 laurierblaadje

3 dl gevogeltefond
takjes peterselie

mespunt gemberpoeder
1,5 dl droge witte wijn

mespunt witte peper
1,25 dl slagroom

Bereidingswijze 30 minuten
Meng voor de farce 100 gram van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa. Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor.
Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde champignons erin. Schuif de braadslee in de oven en laat de champignons in circa 15 minuten garen en licht kleuren. Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom. Garneer met een tomaatroosje.


Wijnadviezen:
Chardonnay (Chili)

Mâcon-Villages

Viré-Clessé


© we4you2.nl
Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

PROEF BRUSSEL De vierde editie van de week van de smaak “Proef Brussel” loopt dit jaar van 19 tot 25 september en is andermaal een initiatief van de vzw Karikol, het Brusselse Slow Food Convivium.
‘Proef Brussel’ voert de belangstellenden dit jaar van de boerderij naar de tafel en nodigt iedereen uit om de rijkdommen van het gewest te ontdekken. In slow food-restaurants wordt voeding een verhaal, een gezicht, een nobele zaak, krijgt ze tal van bijzondere smaken en is een absoluut ijkpunt.

Dit artikel lezen

VEGETARISCHE MOUSSAKA MET AUBERGINE Bereidingstijd:
30-60 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Vegetarische keuken
Smaak:
Hartig

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vaste aardappel
75 g marga...

Dit artikel lezen

LA GLORIETTE- MARCHE: GASTRONOMISCH PRIEELTJE Dit restaurant geniet van een leuke tuin die tijdens zonnige dagen een prieeltje vormt om van de rust, maar vooral van de lekkere gerechten van chef Olivier Bauche te genieten. Olivier en zijn echtgenote Véronique openden hun restaurant La Gloriette in 2002, net buiten het stadscentrum van Marche en Famenne en gaven het herenhuis met ruime tuin een nieuw leven. Het is hun droom om La Gloriette uit te bouwen tot een uniek trefpunt waar fijnproevers verademing zouden vinden, zodat ze rustig van heerlijke tafels kunnen genieten.

Dit artikel lezen

RESTAURANT CECILA Een klein, gezellig en sfeervol restaurant in hartje Brussel, vlakbij het stadhuis en de Grote Markt, dat op een steenworp afstand ligt van de belangrijkste monumenten, maar gelukkig net buiten het veel belopen toeristisch circuit valt.

Dit artikel lezen

HOEVEKIP MET GROF ZOUT, KRUIDENBOUILLON EN GESTOOMDE GROENTEN Ingrediënten: - 1 hoevekip - 100 g eiwit - 200 g spinazie - 100 g kervel - 150 g courgettes - 200 g broccoli - 100 g babymaïs - 150 g lente-uitjes - 100 g prei - 200 g aardappelen - 200 g grof zout - 100 g kruidkers - 5 dl water - 1 bouillonblokje Knorr Original Gevogelte - 2 dl Solo Delifine...

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals