restaurant belgië

Cahors, de originele Malbec

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
26 April 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
CAHORS, DE ORIGINELE MALBEC
Een deel van de bekendheid komt ongetwijfeld uit Argentinië overwaaien, waar ruim 24.000 ha uitgevoerde Franse wijnstokken voor een gigantische productie zorgen. In Frankrijk zelf worden amper 4.600 ha Cahorswijnstokken weergevonden. De Malbec komt oorspronkelijk uit het Zuid-Westen, de regio zondom Quercy, en zorgt voor trossen van middelmatige grootte, die evenwel schitterende sappen bevatten. De oogst van de Cahors start enkele dagen later dan de meeste andere rode wijnen, terwijl ook het rijpingsproces duidelijk langer duurt.

Een degustatie van de Cahorswijnen in het Parijse restaurant Sens toonde overduidelijk de kwalitatieve eigenschappen van deze oerdegelijke Franse wijn. De productie wordt in drie categorieën opgesplitst: ronde en gestructureerde wijn die minimaal 90% Cahors bevatten, krachtige karaktervolle wijnen met 100% Malbec en de topwijnen eveneens 100% Malbec die erg intens en complex van smaak zijn met mooie rode en licht getemperde vruchten.

Meer dan ooit onderlijnt het UIVC de eigen kenmerken door de creatie van een eigen degustatieglas met geringd glas, de tweeregelige nekopdruk ‘Cahors Malbec’, de organisatie van internationale wedstrijden en het schenken van de Cahors in de VIP-lounges van de luchthaven Charles de Gaulle. De nekopdruk is trouwens een kwaliteitslabel aangezien de wijnen worden geselecteerd door de sterrenchefs van het departement Lot.
Ontdek: 'T KORENNAERRestaurants in Sint-Niklaas

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

In het gehucht Nieuwkerken-Waas gaat een gastronomisch juweeltje schuil: 't Korennaer. Achter een heel gewone, zelfs banale gevel bent u aan het goede adres voor een keuken van zeer hoog niveau. Chef Edwin Van Goethem nodigt u uit op een reis in vier, vijf tot zes culinaire gangen. Met zijn fusie van Franse, Italiaanse, Japanse en Belgische keuken weet het talent en de originaliteit van deze uitzonderlijke chef uit te blinken in elk van zijn creaties. Voor de gehaaste klanten wordt een 1 hour lunch voorgesteld, de levensgenieters kunnen verder hun hartje ophalen aan het decor en de voorgestelde aroma's. Vlotte parkeermogelijkheden.

Andere ideeën restos ?
Weinebrugge in 8200 -Brugge
D'Artagnan in 3000 -Leuven
Le Max in 1030 -Brussel
My-Taï in 1970 -Brussel
RESTAURANT BOWERY Restaurant Bowery maakt deel uit van het concept van Smets Premium Store Brussels waarvan de reputatie al goed ingeburgerd is. Het complex is gelegen op de Leuvensesteenweg 650, in de buurt van het Meiserplein en de Ring. De jonge Belgische chef Maxime Maziers, in dienst sinds september, gaat in deze bijzondere omgeving enthousiast te werk. Hij heeft een passie voor mooie producten en bereidt verfijnde en creatieve gerechten in lijn met het totaal concept.

Dit artikel lezen

DIAGEO AMBIEERT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN Diageo, wereldwijd leider in alcoholische dranken, kondigt 20 nieuwe doelstellingen aan op het vlak van duurzaamheid en verantwoord ondernemen die het bedrijf tegen 2020 wil verwezenlijken: zijn ecologische voetafdruk verder verkleinen, zijn leiderschap m.b.t. alcohol in de samenleving uitbouwen en welvarende gemeenschappen ondersteunen.

Dit artikel lezen

POSTELEIN – KEERBERGEN: Het beeldje ‘Leven in Kleur’ een initiatief om KOTK te steunen, startte zijn ronde van Brabant in restaurant Postelein op 24 november 2013. Het menu de plaisance werd in het teken van ‘Leven in Kleur’ geplaatst en per verkocht menu werd 2,00 EUR afgestaan aan KOTK. Ondertussen was het beeldje te gast in meerdere Leuvense restaurants en kent een initiatief ruime interesse. Het einde van de ronde van Brabant komt stilaan in zicht, het beeldje is van 24 maart tot zondag 13 april nog te gast in restaurant De clyne taefel en van maandag 14 april tot en met zondag 27 april in het Radisson hotel Leuven. Uiteindelijk zal ‘Leven in Kleur’ maandag 28 april per opbod verkocht worden met als veilingmeester Paul Michiels en dit in het Radisson Hotel in Leuven.

Dit artikel lezen

SPIGA D’ORO: Om de 24ste verjaardag, net voor het eerste groot jubileum, in stijl te vieren, organiseert restaurant Spiga d’Oro op zondag 1 juni een heerlijke topwijndegustatie. In samenwerking met Young Charlie en topsommelier, Michele, zoon des huizes en actief in het restaurant ’t Zilte (3 kokmutsen bij Delta) in Antwerpen, worden de wijnen van het wijnhuis Silvio Jermann ter degustatie aangeboden.

Dit artikel lezen

STOEMP MET WITLOOF EN GEHAKTBALLEN Een recept om tijdens de koude wintermaanden klaar te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen)
• 300 gr gemengd gehakt (varken - kalf)
• 4 grote witloofstronken
• 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
• 2 teentjes knoflook
• peper, zout en muskaa...

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals