restaurant belgië

Bouillabaisse uit marseille

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
21 Maart 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
BOUILLABAISSE UIT MARSEILLE
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Keuken: Franse keuken

Smaak: Hartig

Techniek: Koken

Soort gerecht: streekgerecht


Ingrediënten voor 4 personen

-1 kg gemengde visfilets (kabeljauw, wijting, poon, zalmforel, victoriabaars, pladijsfilet of zeepaling)
-100 gram gepelde grijze garnalen
-2 sjalotten
-2 teentjes knoflook
-1 prei
-2 vleestomaten
-4 el olijfolie
-1 blikje tomatenpuree
-1 glas witte droge wijn
-2 l visbouillon van het tablet
-een pakje saffraan
-2 takjes tijm
-3 el gehakte peterselie
-peper en zout

Voorbereiding
-snij de visfilets in stukken
-pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn
-snij de prei in ringen en de gepelde tomaten in blokjes

Bereidingswijze
-stoof de knoflook, sjalotten en prei aan in de hete olie
-doe er de tomaten, de tomatenpuree, de saffraan en de tijm bij en leng aan met bouillon en witte wijn
-breng onafgedekt aan de kook gedurende 15’
doe de visfilets bij de bouillon, eerst de stevige soort, later de zachtere
-laat tegen de kook aan sudderen tot de vis gaar is en net niet uiteenvalt
-werk voor het serveren de bouillabaisse af met garnalen en peterselie
-kruid nog wat bij met peper en zout

Serveertips
Wil je het wat feestelijker maken; doe er op het laatst gekookte gamba’s, venusschelpen of mosselen bij.


Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

SCHELVISLEVER MET CARPACCIO VAN AVOCADO Voorgerecht 4 personen: 2 avocado’s, 240g IMPERIAL schelvislever, 1 rode in blokjes gesneden paprika , 4 verkruimelde noten, sap van 1 citroen. Vinaigrette: 1 s l. notenolie, 1 s l. olijfolie, 1 k l. balsamico azijn, zout, peper.

Pel de avocado’s, snij ze in de lengte door...

Dit artikel lezen

CAHORS, DE ORIGINELE MALBEC De specifieke Cahorswijnen die sedert hun eigen label in 1971 een enorme groei kenden, en dit tot de aanvang van het huidige Millennium, maar nadien ietwat terugvielen, beleven thans een tweede jeugd.

De slagzin ‘ Cahors is black, Cahors is back, Cahors is Malbec’ gelanceerd door het UIVC, Union Interprofessionnele du Vin de Cahors, werpt duidelijk zijn vruchten af. De vruchtbare gronden waarop deze wijnen worden geteeld, zijn slechts een deelaspect, maar vooral de authenticiteit, zijn smaak en de diepe donkere kleur, vormen de belangrijkste succesaspecten.

Dit artikel lezen

OOSTERSCHELDEKREEFT: De Oosterscheldekreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren die door de kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen wordt. Deze kreeft wordt niet gekweekt, de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. In dat laatste schuilt een onzekere factor die de opening van het kreeftenseizoen mede bepaald.

Dit artikel lezen

DE NIEUWE GLAZEN FLESSEN VAN BRU LATEN ELKE HORECATAFEL SPRANKELEN Met haar zuivere en slanke lijnen ontplooit Bru nieuwe generatie, een uitgesproken moderne en tijdloze stijl glazen flessen - haar nieuwe design en haar unieke persoonlijkheid: elegant, praktisch en ecologisch. Boven alles vergeet zij haar eigen essentie niet. Haar inhoud blijft van een uitzonderlijke intrinsieke kwaliteit. Ontsproten uit de dieptes van de Ardennen, doet dit mineraalwater, uniek natuurlijk en licht bruisend aan de bron, ons patrimonium alle eer aan, en verrukt het alle gastronomen uit ons land.

Dit artikel lezen

BRIGHTON RESTAURANT - BRUSSEL: Bio zijn is aldus Laurent zowel een mentaliteit als een label, het is daarom ook uiteenlopend. Mensen die bewegen in de biogeest zijn meestal gevoeliger voor seizoensgebonden producten. Bio zijn betekent het consumeren van meer natuurlijke en authentieke producten, toch blijft de kostprijs een groot probleem vanwege de moeilijkheid voor het verkrijgen van het label en het transport. Het is voor hem als onderdeel van een groen hotel, belangrijk dat deze geest zich ook in de keuken reflecteert.

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals