restaurant belgië

Bouillabaisse uit marseille

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Restaurants > België
16 Januari 2018

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!



Delta België 2018

Delta België 2018
17e editie, bestaat in het Frans en het Nederlands.
8 indexen, 2000 etablissementen, 604 bladzijden
BOUILLABAISSE UIT MARSEILLE
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Keuken: Franse keuken

Smaak: Hartig

Techniek: Koken

Soort gerecht: streekgerecht


Ingrediënten voor 4 personen

-1 kg gemengde visfilets (kabeljauw, wijting, poon, zalmforel, victoriabaars, pladijsfilet of zeepaling)
-100 gram gepelde grijze garnalen
-2 sjalotten
-2 teentjes knoflook
-1 prei
-2 vleestomaten
-4 el olijfolie
-1 blikje tomatenpuree
-1 glas witte droge wijn
-2 l visbouillon van het tablet
-een pakje saffraan
-2 takjes tijm
-3 el gehakte peterselie
-peper en zout

Voorbereiding
-snij de visfilets in stukken
-pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn
-snij de prei in ringen en de gepelde tomaten in blokjes

Bereidingswijze
-stoof de knoflook, sjalotten en prei aan in de hete olie
-doe er de tomaten, de tomatenpuree, de saffraan en de tijm bij en leng aan met bouillon en witte wijn
-breng onafgedekt aan de kook gedurende 15’
doe de visfilets bij de bouillon, eerst de stevige soort, later de zachtere
-laat tegen de kook aan sudderen tot de vis gaar is en net niet uiteenvalt
-werk voor het serveren de bouillabaisse af met garnalen en peterselie
-kruid nog wat bij met peper en zout

Serveertips
Wil je het wat feestelijker maken; doe er op het laatst gekookte gamba’s, venusschelpen of mosselen bij.


Ontdek: MY-TAïRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Als u van exotische gerechten houdt, dan zal My-Tai u beslist weten te bekoren. Het onthaal is alvast voorkomend, de sfeer aangenaam rustig. De keuken wordt geleid door mevrouw Jiraporn Soysuwan die de Thaise keuken van thuis uit op haar duimpje kent. Gastheer Bernard ’t Joen leidt in de zaal alles vlot in goede banen. De kaart is bijzonder uitgebreid en biedt zeker voor iedereen wat wils. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen veilig van tafel weg naar de ingerichte speelkelder onder de eetzaal. My-Tai is eveneens traiteur en u kan er ook uw bestelde gerechten komen afhalen.

STAMPPOT MET PREI EN NOTEN Stevig, winters stamppotje met prei, paprika en cashewnoten. Lekker vegetarisch en simpel om klaar te maken

Ingrediënten
Porties: 4
• 1 kilo aardappelen
• zeezout en peper, naar smaak
• 750 gr prei
• 1 rode paprika

Dit artikel lezen

LA MANUFACTURE: TRENDY NOSTALGIE Een vleugje nostalgie en een constante smaakkwaliteit begeesteren de meeste fijnproevers. Met een leuk, smaakvol verjaardagsmenu rondt La Manufacture de activiteiten rondom zijn 20-jarig bestaan af.

Dit artikel lezen

WITTE EN ZWARTE PENSEN EN BRABANTSE KOP UIT MIDDEN-BRABANT: Zwarte en witten pensen maken sinds 1929 deel uit van het ruime gamma huisbereide vleeswaren bij Beenhouwerij Segers-Kerremans. De recepten bleven 3 generaties lang onveranderd, dit betekent voor de zwarte pensen een traditioneel recept met varkensvlees, bloed, brood, ajuin, eieren en als voornaamste kruiden kruidnagel en piment. In tegenstelling tot de witte pensen zijn de zwarte pensen vrij zacht gekruid en is de structuur smeuïger.

Dit artikel lezen

MINDER ZOUT IN ONZE VOEDING De Belgische producenten en distributeurs vertalen hun inspanningen in een convenant met de minister

De distributeurs en de producenten van voedingsmiddelen, verenigd binnen hun respectievelijke federaties Fedis en Fevia, engageren zich om door de gezamenlijke inspanningen van de operatoren, de consumenten en de overheid
te streven naar een vermindering van de zoutinname met minimum 10 % tegen 2012.

Dit artikel lezen

LINGUINE MET KRAB, BASILICUM, CITROEN EN RODE PEPER 4 personen

20 min bereiden

hoofdgerecht - vis

• Italiaans

ingrediënten
• 100 ml olijfolie
• geraspte schil en sap van 1½ citroen
• 4 rode pepers (bird's eye), fijngehakt
• 350 g verse linguine
• 240 g wit krab...

Dit artikel lezen

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals