restaurant belgië

Gids met hotels in België Deltaweb hotel gids

 FR   EN   | Contact | Hulp
restaurants brussel belgië
restaurants en hotels
Restaurants gids in België
Hotels > België
28 Juli 2017

SLEUTELWOORD OPZOEKEN

DE MEEST BEZOCHTE *

Deltaweb NEWSLETTER

Deltaweb NEWSLETTER
Wilt u verder kennismaken met de maandelijkse promoties die door adverteerders voorgesteld worden of nieuwigheden ontdekken uit de gastro-hotels wereld?
Schrijf in op onze newsletter!



EERSTE ZEEUWSE HANGCULTUURMOSSELEN GEOOGST In Zeeland zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen 2017 geoogst. Deze aan touwen in het water gekweekte mosselen dienen zich altijd vier tot zes weken eerder aan dan de mosselen van de bodemcultuur (waarvan het seizoen naar verwachting start op 28 juni). De Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn een echt nicheproduct dat gretig aftrek vindt in België en in de Nederlandse restaurants. De productie bedraagt ongeveer 5 procent van het totale Nederlandse mosselaanbod.

Dit artikel lezen

GLENN VERHASSELT IS ‘EERSTE KOK VAN BELGIë’ 2017 Glenn Verhasselt , chef van restaurant ‘Sir Kwinten’ in Lennik, heeft de titel “Eerste Kok van België 2017” in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en vond plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge

Dit artikel lezen

VIN DU JARDIN… ...innoverend niet-alcoholisch alternatief voor wijnen en aperitief

Iedereen die om diverse redenen geen alcohol wil of mag drinken, en die graag gezellig tête-à-tête of in groep geniet op restaurant of bistro, heeft recht op aangepaste drank bij zijn maaltijd of diner. Maar mag het ook nog even lekker, krachtig en foodpairend zijn? Dat was het uitgangspunt van Patrick Tavernier & Sophie Tobback om ‘Vin du Jardin’ te lanceren. Zelf gaan ze graag op restaurant maar ze constateerden proefondervindelijk dat de niet-alcoholische dranken op de kaart, zelfs van toprestaurants, niet krachtig of zuur genoeg zijn van smaak, laat staan in harmonie met de gerechten.

Dit artikel lezen

Ontdek: DRIE FONTEINENRestaurants in Brussel

De mening van Deltagids
Restaurant info
Specialiteiten
Fotogalerij
Publieksmening
Reserveren

Een grote klassieker voor alle liefhebbers van Belgische en Brabantse keuken en al dan niet met bier bereide of opgediende gerechten. Een mythische plek die alle wandelaars en bewonderaars van het rustig golvende Pajottenland in hun hart dragen. De sfeer is hartelijk en heel de familie Debelder steekt de handen uit de mouwen. Onze tip: geniet bij uw maaltijd van een geuze of lambic uit de familiale brouwerij naast het restaurant, die ook kan bezocht worden. Een vaste lekkere stopplaats voor uw wandelplannen op mooie dagen.

Andere ideeën restos ?
De Vlaamsche Pot in 8000 -Brugge
Weinebrugge in 8200 -Brugge
RESTAURANT HAPPY’S WAVER Op de vooravond van de 10de verjaardag blikken de initiatiefnemers van restaurant Happy’s met tevredenheid terug op de voorbije jaren. Een restaurant openen vergt soms moed, durf en ondernemingsgeest terwijl het restaurant op zich aan een aantal vereisten moet beantwoorden. De basiselementen zijn ontegensprekelijk kwaliteit en prijs, basiselementen die samengaan met tal van andere aspecten.

Dit artikel lezen

LA VILLA DU HAUTSART - MéLIN In het hart van het Waalse Mélin, één van de mooiste dorpjes van Wallonië, heeft Olivier Wilbers twintig jaar geleden een stukje paradijs en de prachtige villa overgenomen. Verfijning en authenticiteit maken het restaurant tot een topper in de Waalse gastronomie. Een magische plek: De prachtige villa ligt in een groen kader, is volledig omringd door velden en beschikt over een grote private parking. Het interieur is met smaak en elegantie ingericht.

Dit artikel lezen

ER WAS EENS… COMME CHEZ SOI Eén familie - 4 generaties - Georges et Héléna, - Louis et Simone, - Pierre et Marie-Thérèse, - Lionel et Laurence, werkten samen aan het ontstaan van dit mooie verhaal …
Vandaag viert Comme chez Soi het verleden en het heden, met de blik vooruit op de toekomst met Laurence en Lionel Rigolet die zichzelf heruitvinden om het vervolg van dit gastronomische avontuur te schrijven en u mee te nemen naar een eeuwfeest tussen de sterren.

Dit artikel lezen

BRIGHTON RESTAURANT - BRUSSEL: Bio zijn is aldus Laurent zowel een mentaliteit als een label, het is daarom ook uiteenlopend. Mensen die bewegen in de biogeest zijn meestal gevoeliger voor seizoensgebonden producten. Bio zijn betekent het consumeren van meer natuurlijke en authentieke producten, toch blijft de kostprijs een groot probleem vanwege de moeilijkheid voor het verkrijgen van het label en het transport. Het is voor hem als onderdeel van een groen hotel, belangrijk dat deze geest zich ook in de keuken reflecteert.

Dit artikel lezen

RESTAURANT LA FRAIRIE - PERWEZ Genesteld in het Brabantse platteland, is Laurent Martin er samen met zijn echtgenote Nathalie in geslaagd om deze prachtige boerderij om te toveren tot een geraffineerd decor met rustieke toetsen te combineren met een innoverende kaart die perfect overeenstemt met zijn gastronomisch humeur. Ruim 17 jaar geleden nam hij samen met zijn echtgenote deze voormalige rasperij van de Bergense suikerraffinaderij in gebruik. Doorheen verschillende herinrichtingen transforaties en uitbreidingen werd het geheel omgevormd tot een waar toevluchtsoord voor nieuwsgierige gastronomen.

Dit artikel lezen

BEURZEN/EXPO'S

Beste restaurant-en hotelhouders,

Indien er een speciaal evenement in jullie streek of bij uzelf plaats vindt, zouden wij het fijn vinden mochten jullie het ons doorgeven. Wij zullen bepalen of het in onze lijst degelijk past.

EENVOUDIGE ZOEKMOTOR

Restaurant / hotel:

Naam van de zaak:

In provincie:
Gemiddelde prijs per kamer:

HET RESTAURANT VAN DE WEEK

ANTONIO MORREALE ANTONIO MORREALE
Verzorgde en volledig vernieuwde gelagzaal en keuken in 2013. Chef Antonio Morreale, die onlangs door Delta verkozen werd als vertegenwoordiger van de Italiaanse keuken in onze palmares van de restaurants per specialiteit in België, is een kei aan het fornuis die de beste dingen uit zijn pan kan laten swingen, perfect verzorgd tot in de kleinste details. Deze smaakvolle gerechten worden, tegen vriendelijke prijzen, in dit prachtig volledig vernieuw 'classe' decor, vergezeld door een gevarieerde keuze aan wijnen uit de wel zeer rijke kelder en bovendien nog de charme van een ruim en elegant terras alsook een onberispelijke service.

Meer info

DE RECEPTEN VAN DELTAWEB

HOTELS PER STAD

Een Restaurant vindeneen Hoteleen Seminariecentrum  of een Banketzaal -  Een restaurant voorstellen -  Pro-Horeca -  Delta Deals